İstanbul ve İzmir'de hissedilen bir deprem meydana geldi. AFAD, depremin merkez üssünün İzmir Karaburun ilçesi olduğunu açıkladı. Depremin büyüklüğünü Kandilli 6,3, AFAD ise 6,2 olarak duyurdu. Deprem, İstanbul, İzmir ve Çanakkale ve Yunanistan'da gibi gibi pek çok bölgede paniğe sebep oldu. Saat 15.35'te 4.9 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Yakınlarını arayanlar telefon hatları kilitledi.

İstanbul'da da hissedilen şiddetli deprem oldu. Depremin Ege açıklarında olduğu belirtildi. İstanbul, İzmir ve Çanakkale'de de hissedilen bir depremin büyüklüğünü Kandilli Rasathanesi 6,3 olarak açıkladı. AFAD ise depremin büyüklüğünü 6,2 olarak duyurdu. Depremin merkez üssünü İzmir-Karaburun açıkları olduğu ifade edildi.

ARTÇI DEPREM...

Ege'de saat 15.35'te 4.9 büyüklüğünde bir artçı deprem daha meydana geldi. 




Marmara ve Ege'de hissedilen İzmir, İstanbul, Bursa, Çanakkale, Manisa, Balıkesir ve Tekirdağ gibi pek çok ilde paniğe neden oldu.

Sarsıntı nedeniyle büyük panik yaşayan vatandaşlar kendilerini sokaklara attı. Şu an bölgede can ve mal kaybı olup olmadığı ise bilinmiyor. 



Saat 15.28'de meydana gelen depremin 6,96 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi. Depremin ardından Kandilli Rasahtanesi'nin internet sitesine ulaşılamadı.

İZMİR'İN 84 KİLOMETRE KUZEYBATISI

Reuters'ın haberine göre, Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi (EMSC) depremin şiddetinin 6.3 olduğunu açıklarken, merkezinin İzmir'in 84 kilometre kuzeybatısında olduğunu duyurdu.

KARABURUN KAYMAKAMI KONUŞTU

Karaburun Kaymakamı Muhammet Özyüksel "Şu an için can ve mal kaybı olmadığını söyleyebilirim. Çok şükür. Çok güçlü bir depremdi. Emin olun bulunduğumuz binanın yıkılacağını sandık. 10 saniye kadar sürdü. Çok şükür herhangi bir sıkıntı olmadı. İlçemizdeki konutlarda şu an itibarıyla herhangi bir problem yok. Ancak arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyor. Şu ana kadar bize ulaşan bir can kaybı yok. Deprem çok güçlü olduğu için tedirginlik hakim. Halkımız da bu ani durumla baş etmeye çalışıyor, sokağa döküldüler. Onlar da tedbirli şekilde hareket ediyorlar. Kendilerine de teşekkür ediyorum sükunetli tavırlarından dolayı" dedi.