Bir zamanlar dünyanın en zengini insanı ünvanın sahibi Tesla ve SpaceX'in CEO'su Elon Musk serveti Tesla hisselerindeki düşüş nedeniyle eriyor.

Bloomberg'in Milyarder Endeksi'ne göre, Tesla hisselerindeki düşüş nedeniyle Musk, yılbaşından bu yana serveti en fazla azalan isim oldu. 

İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman

Verilere Musk'ın sene başından bu yana serveti 61 milyar dolar eridi  ve 168 milyar dolara geriledi. Bu düşüşün ardından Musk, en zenginler listesinde dördüncü sıraya geriledi. 

Musk'ın net serveti ilk olarak 2021'de 200 milyar dolara ulaştı ve aynı yılın kasım ayında 340 milyar dolar ile zirveye ulaştı. Musk'ın serveti o zamandan bu yana kısmen Tesla'nın hisselerindeki dalgalanmalar nedeniyle istikrarsızlaştı.

Musk, 2023 yılında 95 milyar dolarlık yükselişle  servetini en çok artıran milyarder olmuş ve lüks tüketim ürünleri grubu LVMH'nin Başkanı Bernard Arnault'yu geride bırakarak yeniden dünyanın en zengin insanı ünvanını kazanmıştı.

ZUCKERBERG MUSK'I GEÇTİ 

Facebook ve Instagram gibi sosyal medya platformlarını bünyesinde bulunduran Meta'nın sahibi Mark Zuckerberg, 2024'ün başından bu yana servetini en çok artıran isim oldu. Serveti 42.7 milyar dolarlık artışla 171 milyar dolara ulaşan Marck Zuckerberg, 20 Nisan 2024 itibariyle dünyanın en zengin üçüncü kişisi konumunda.

Amazon'un kurucusu ve dünyanın en zengin insanı ünvanını bir süre elinde tutan Jeff Bezos, şu anda 197 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin ikinci milyarderi. Bezos'un serveti sene başından bu yana 20.2 milyar dolar arttı.

EN ZENGİN ARNAULT

Fransız lüks üreticisi Bernard Arnault Milyarder Endeksi'nde 218 milyar dolarlık servetiyle ilk sırada yer alıyor.  

5 Mart 1949 yılında Fransa'nın Roubaix şehrinde dünyaya gelen Bernard Arnault aynı zamanda iş insanı Jean Leon Arnault'nun oğlu.

Arnault, dünyaca ünlü yüksekokullardan biri olan Ecole Polytechnique Üniversitesinde mühendislik eğitimi aldıktan sonra sonra babasının Ferret- Savinel isimli inşaat şirketinde çalıştı.

Sonrasında lüks eşya şirketi olan Financiere Agache'yi satın alan Arnault, ünlü tekstil şirketleri Boussac Saint- Freres'i de kendi bünyesine kattı. MHV şirketinin hisselerine milyonlarca dolar yatırım yapan Arnault, şirketin ilk hissedarı oldu ve LMHV'yi dünyaca ünlü bir şirkete dönüştürdü.

Modanın yanında içki, kozmetik, saat, giyim gibi pek çok lüks ürünü şirketinde toplayan Arnault, 2011 yılı itibariyle dünyanın en zengin ilk 5 kişisinin arasına girmişti.