Dr Kutsi Öncünün açıklaması şöyle;

Bu virüsün artık hayatımızda hep olacağını; ve bu virüsün dünya nüfusunun %80 nine bulaşacağını ve bu hastalığı geçirmiş olacağını söylüyor.. ama bulaşı süresini ne kadar ileri tarihe erteleyebilirsek o kadar iyi olabileceğini.. çünkü bu virüsün ViRÜLASYON ( bulaşım hızı ve etkisi) ni kaybedeceğini bundan dolayıda önümüzde ki 14 günlük sürecin çok önemli olduğunu daha sonrasında da usul usul tedbir alarak yaşamımızın devam ettirebileceğini ve bu sürecin en az 5-6 ay gibi zamanı kapsıyacağını ki bu zaman içerisinde de SÜRÜ DİRENCİ nin kazanılacağını ve bizim bağışıklık sistemimizin bu virüsü tanıyarak buna karşı savunma mekanizmamızın oluşacağını söylüyor.. bu virüsün eğer bir mutasyona uğramaz ise; bundan sonra ki senelerde bu kadar zararlı veya öldürücü olmayacağını da belirtti.. 

Ayrıca aynen şu anda var olan 200 çeşit virüs çeşitlerinin olduğu gibi ki bunlar arasında domuz gribi, kuş giribi, sars, mers gibi bunuda tanıyacak bağışıklık sistemiz diyor.. 

Siz bağışıklık sisteminizi güçlük tututun dengeli beslenin, düzenli ve iyi uyuyun ve sigaradan uzak durun diyor... 

yani öyle sanıldığı gibi bir kaç yıl sürebilir veya eskisi gibi nasıl sosyal hayatımız devam edecek veya endişe ettiğimiz gibi bundan sonra nasıl herşey eskisi gibi olacak diye endişelenmeyelim diyor.. 

Bundan şu anlaşılıyor ki zaman herşeyin ilacı.. bizede sabretmek ve kurallara uymak ve dua etmek düşer.. 

Ayrıca bütün türkiye vatandaşları olarak duyarlı olalım evde kalalım ve evde kalanların haklarına girmeyip bu virüsün bulaşı hızını kıralım.. 

Lütfen!!!!! "Evde Kal Türkiyem" dedi.