Artık tüm dünyanın hayranlıkla takip ettiği bu proje kapsamında 10 şehir hastanesini hizmete aldık. Toplam yatak kapasitesi 13 bin 417'dir. Başakşehir Şehir Hastanemiz ise bu rakamı 16 bin 99'a çıkarıyor. 8 şehir hastanemizin büyük bölümünü yıl sonuna kadar, kalanları da önümüzdeki yıl hizmete almayı planlıyoruz" dedi

Erdoğan konuşmasında, "Salgın süreci Türkiye'nin sağlık altyapısının gücü yanı sıra sağlık hizmetlerinin ücretsiz olarak verilmesinin önemini göstermiştir. Türkiye'de tamamen ücretsiz olan pek çok teşhis ve tedavide batı ülkelerinde nasıl büyük meblağlarla mümkün olduğuna rastlıyoruz. Covid-19 hastalığının teşhisinde çok önemli olan bilgisayarlı tomografi cihazının mevcudu Avrupa'dan daha fazladır" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin yoğun bakım yatağı sayısındaki üstünlüğü ile salgın sürecine avantajlı girdiğini belirten Erdoğan, Başakşehir Şehir Hastanesi yatak kapasitesinin 1500'ün üzerinde olduğunu, yap-işlet-devret anlayışı ile yapılan hastanenin ikinci etabının 20 Mayıs'ta açılacağını kaydetti.

Erdoğan, "Koronavirüs salgını sonrası yeniden kurulacak dünya düzeninde ülkemizi hak ettiği yere ulaştırmak için hep birlikte daha çok çalışacağız" dedi.

Sağlık Bakanı: Mayıs'a kadar 5 bin yerli üretim ventilatör

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise açılışta yaptığı konuşmada, solunum cihazlarında yerli üretime dikkat çekti:

"Bu salgın döneminde en çok sorun olan yoğun bakım ve buralarda kullanılan solunum cihazları olmuştur, burada Sağlık Bakanlığımızın öncülüğünde bir protatif firmasının geliştirdiği devamında BAYKAR, ASELSAN ve ARÇELİK tarafından üretilen ventilatörlerin de altını çizmek istiyorum. Yerli ve milli ventilatörümüz bugün itibari ile üretilmiş ve kullanıma hazır hale getirilmiştir, Şu anda 100 adettir, Mayıs ayı itibari ile 5 bine kadar üretilmesini planladık siparişini vermiş olduk.