ingiltere’de Koronavirüs takip uygulaması bugün "Isle of Wight" adasında ilk defa sağlık çalışanları tarafından denenmeye başlandı.önümüzdeki perşembe gününden itibaren'de adadaki yaşayanlar uygulamayı indirmeye başlayacaklar.Deneme başarılı olursa önümüzdeki haftalar içinde'de ingiltere’ye  genelinde kullanılabilecek.


ingiltere’deki bazı bakanlar uygulamanın akıl üstü biri uygulama olduğunu söylese de bu uygulamanın gizlilik konusunda endişeleri olduğunu dile getirdiler .

Bu uygulamanın amacı pozitif test olan kişileri izlemeyi alınması amaçlanmaktadır.



İngiltere Hükümeti, gelecekteki salgınları izlemek ve azaltmak için yaygın ses ve temas takibi yapmayı aynı zamanda koronavirüsden  serbestliğe çıkma stratejisinin bir parçası olduğunu dile getirdiler .



İngiltere sağlık Bakanı Matt Hancock dünkü basın toplantısındaki açıklamasında” deneme başarılı olursa uygulamanın mayıs ayı ortasında İngiltere’nin dört bir yanına başlatılacagını söyledi.

Sağlık Bakanı adadaki herkezi bu uygulamayı indirip kullanılmasında tavsiyede bulundu ve “uygulamayı indirerek kendi sağlığınızı koruyorsunuz sevdiklerinizin sağlığını ve topluluğunun sağlığını koruyacaksınız “dedi

Sağlık Bakanı bu uygulamanın adadaki denememizin amacı bu adada çok az sayıda enfeksiyon olduğu için , aynı zamanda adaya dışarıdan seyahatin kısıtlı olmasından dolayı seçtik dedi.

"Bu uygulamanın virüse karşı mücadelenin inanılmaz derecede önemli bir parçası olduğunu söyledi ve bu uygulamayı ne kadar çok indirirsek ileride serbest yaşama dönme imkanımız daha kolay olacak" dedi.

Uygulama nasıl çalışır ?

Apple ve Google uygulama merkezlerinden indirilerek Bluetooth aracılığı ile çalışıyor.
Uygulamaya sahip olan kişiler nek kadar  belirli mesafede olduğunu belirler.



Yolda yürüyen bu kişilerden birinde semptom görünürse karşı kişilere  ikaz eder . Uygulama o kişileri kendilerini izole etmelerini tavsiye eder. Aynı zamanda sağlık bakanlığı kayıtlarına girer virüsü taşıyan kişiye kontak kurularak ne yapması gerektiğine tavsiyede bulunulur.