Kolombiya bugün 'mecburi önleyici tecrit' uygulaması başlatıyor. Bu da ülke genelinde herkesin evlerinde kalması anlamına geliyor. İstisnalar da, sağlık gerekçeleri, gıda, ilaç ve temizlik malzemesi gibi zaruri ihtiyaçlar için alışveriş ve bankaya gitmek.


Paraguay Latin Amerika'da sınırları kapatan son ülke oldu. Hükümet, Salı günkü açıklamasında, sınırların Pazar gününe kadar kapalı kalacağını duyurdu. Ülkede koronavirüsten ölenlerin sayısı 2.
Meksika çalışanlarının, evlerinden iş yerine gitmelerini zorunlu kılan iş yerlerine istihdamı durdurmaları çağrısı yaptı. Ülke koronavirüsün 'ikinci aşamasına' geçti, yani ülke dışından gelen birinden değil, halkın kendi arasında virüsün bulaştığı bir vaka görüldü.


Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro medyayı 'korku salmakla' eleştirdi ve virüsün yayılmasını engellemek için kısıtlamalar getiren belediye başkanları ile valilere bu uygulamaları geri çekmeleri çağrısında bulundu. Bolsonaro 60 yaş üstü bireylerin risk grubunda olduklarını ama kendisi dahil birçok kişinin korkacak bir şeyleri olmadığını söyledi. Ülkede virüsten ölenlerin sayısının 2.200'den fazla olduğu bildiriliyor. Bolsonaro, pandemiyi ciddiye almamakla suçlanıyor.