Kars'ın Sarıkamış ilçesinde şiddetli karın ağrısı şikayetiyle hastaneye başvuran kişinin safra kesesinden 150 taş ameliyatla alındı.

İnönü Mahallesi'nde yaşayan ve inşaatlarda çalışan İlhan Özdemir'in (30), yüksek ateş ve şiddetli karın ağrısı şikayetiyle başvurduğu Sarıkamış Devlet Hastanesi'nde, safra kesesinde taş olduğu tespit edildi.

Hastanede görevli doktor Tolga Önder tarafından yaklaşık üç saat süren ameliyatın ardından Özdemir'in safra kesesinden irili ufaklı 150 taş çıkartıldı.

Önder, yaptığı açıklamada, çeşitli şikayetlerle hastaneye başvuran hastanın yapılan tetkiklerde safra kesesinin içinde çok sayıda taş olduğunu tespit ettiklerini söyledi.

Bunun üzerine hastaya ameliyat önerdiklerini belirten Önder, "Hastamızın ameliyatı bizi biraz uğraştırdı ama safra kesesinden yaklaşık 150 taş çıkardık. Safra yollarını da yıkadık. Hastamızın ameliyat sonrası sağlık durumu çok iyi. İnşallah bir iki gün içinde taburcu edeceğiz" dedi.

Sağlığına kavuşan Özdemir de gece aniden rahatsızlanınca hastaneye başvurduğunu belirterek, "Doktor, safra kesesinde iltihap ve taş olduğunu ve ameliyat olmam gerektiğini söyledi. Safra kesemden taşlar çıkarıldı. Şu an herhangi bir sıkıntım yok. Yürümeye başladım" şeklinde konuştu.