Turkiye'yi ve Redbridge bolgesini temsil eden isim daha oncede Istanbul  Devlet Guzel Sanatlar galerisinde 8 Mart 2005 te ''Dunya Kadinlari Kadinlarin Dunyalari''sergisi ile tum Dunya kadinlarini resmeden unlu ressam Filiz Kahraman. Sanatci  16 kisisel sergi ve 50 ye yakin karma sergi  bircok sanat odulune sahiptir. Ayni zamanda Istanbul Universitesinde ogretim gorevlisi olan sanatci sanatini tum dunyaya duyurma amaciyla 2011 de Londra ya yerlesme karari almistir.



Filiz Kahraman bu organizasyonda tek Ressam ve tek Turk olmanin vermis oldugu sorumlulukla yaklasik bir yil boyunca hazirladigi '' Inspirational Wonem'' sergisiyle gorucuye cikti. Programin acilisi Redbridge Belediye Baskani  Barbara White tarafindan yapildi. Ayrica program cercevesinde yaklasik 150 kisiye Kahraman sanatini ve neden kadinlari resmettigini anlatan bir seminer de duzenledi. Konusmasi bittikten sonra buyuk bir begeni toplayan sanatcimiz basta belediye baskani olmak uzere bolgenin tarihe damga vurmus  kadinlarini ve hala yasamakta olan onemli kadinlarini cizme ve cok daha da buyuk bir sergi acma sozunude verdi. Ayni zamanda Redbiridge'nin onemli okullarinda sanat dersleri veren ve her yil yaklasik 100'e yakin her yastan ogrencisi olan sanatcimizdan 3 yil once sanat egitimi almis Tarihci Natalie Mbunga buyuk rol oynadi. 



Organizasyonun diger one cikan isimleri; Linda Em (singer),
Eithne Cullen( poet), Anita Narayan ( inspirational spiker), Camiel Knights( poet/ creative writer), Jane Grell ( Storyteller/ poet/ singer) Helen Casey (prose) Barbara Nnaemeka ( writer) 



Inspirational Women sergisi 
Redbridge Central Library' de 5 mart Cumartesi gunu acildi. 
Mart Ayni boyunca Wonem's History Month adiyla Redbiridge Central Library de etkinlikler devam etmektedir.