Formalite niteliğindeki karşılaşmada Cenk Tosun’un golleriyle iki kere öne geçtik. Klasikleşen defansif hatalarımızı Arajuuri ve Pohjanpalo affetmedi. Bir Dünya Kupası maceramız daha hüzünlü sona erdi

2018 Dünya Kupası’na katılma şansını Eskişehir’de aldığı 3-0’lık İzlanda yenilgisiyle yitiren A Milli Futbol Takımımız, elemelerdeki son maçında deplasmanda Finlandiya ile 2-2 berabere kaldı. Cenk Tosun’un golleriyle iki defa öne geçmemize rağmen üstünlüğümüzü koruyamadığımız maçta Finlandiya’daki gurbetçi taraftarlarımızın büyük desteğini arkasına alan millîler, ilk büyük gol tehlikesine Oğuzhan ile girdi. Karşılaşmanın 31. dakikasında kaleciyi çalımlayan yıldız oyuncu, kalabalık Finlandiya savunmasına takılınca ilk yarı golsüz sona erdi: 0-0. Millîleri öne geçiren gol ise 57’de geldi. Ceza sahası dışında rakibini ekarte eden Cenk Tosun düzgün bir vuruşla kaleci Hradecky’yi mağlup etti: 1-0. 
 

>Oyundan düşünce
Öne geçtikten sonra Yusuf Yazıcı’nın son paslarıyla birçok gol fırsatı yakalayan millîler 59’da Hakan Çalhanoğlu, 73’te de Oğuzhan ile farkı ikiye çıkartma şanslarını değerlendiremedi. Dakikalar ilerledikçe oyundan düşen kırmızı-beyazlılar, 76’da Lod’un kullandığı duran topta arka direkte Arajuuri’yi unutunca skora denge geldi: 1-1. 83’te yine sahne alan Cenk, Emre Mor’un derinlemesine attığı pası iyi takip etti ve yerden bir vuruşla takımımızı bir defa daha öne geçirdi: 2-1. Son sözü ise Pohjanpalo söyledi. Soldan gelişen atakta ceza sahasında topla buluşan Leverkusenli oyuncu köşeyi gördü ve 90 dakika 2-2’lik eşitlikle noktalandı.

Bizim jenerasyon geldi
Milli takımın genç oyuncularından Yusuf Yazıcı, “Dünya Kupası’na gidemediğimiz için üzgünüm. Tecrübeli abilerimiz, “Sizin zamanınız geliyor, bizim yaptığımız hataları yapmayın” diyorlar. Artık bizim jenerasyonumuzun başladığını düşünüyorum” açıklaması yaptı. 

 

10 katı çalışmalıyız
Oğuzhan Özyakup, “Ampute Milli Takımımızı kutluyorum, çok büyük bir iş başardılar. 2020 Avrupa Şampiyonası’na hazırlanmamız gerekiyor yeni jenerasyonla. Yabancılar bir çalışıyorsa, bizim 10 katı çalışmamız gerekiyor. Bu iş sadece yetenekle olmuyor” dedi. 

 

Taraftarlar üşüdü
8 derecenin altındaki üşüten havaya rağmen tribünler büyük ölçüde doldu. Turku’daki 9 bin 372 kişi kapasiteli Veritas Stadı’nda oynanan maçta, yaklaşık 8 bin taraftar karşılaşmayı tribünden izledi. Maç için çok sayıdaki Türk taraftar da tribündeki yerini aldı.  

UĞUR AKTAN