Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, UEFA Avrupa Ligi'nde Zorya'yı yendikleri karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu.

"RAKİBİ KÜÇÜMSEDİK, BÖYLE BİR HAVA YANLIŞ"

Maçı değerlendiren Dick Advocaat, "Maçın ilk yarısı istediğim gibi oynamadık, maçta yoktuk. Topun ve rakibin arkasından koşuyorduk. Maçtan önce küçümsüyoruz gibi bir hava vardı. Küçümsenecek bir hava yoktu. Devre arası oyuncularımla konuştum, Stoch oyuna girdi. Stoch hamlesi bize iyi sonuç verdi. İki gol attık, daha da fazla atabilirdik. İlk yarıdan memnun değilim ama ikinci yarıdan memnunum" dedi.

"AVRUPA'DA VE TÜRKİYE'DE ŞAMPİYONLUK..."

UEFA Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe'nin final oynayıp oynayamayacağı hakkında görüşleri istenen Advocaat, "Şimdi Pazar günü oynayacağımız maçı düşüneceğiz. UEFA Avrupa Ligi'nde final gibi uzak bir hedefi şu an düşünmeyeceğiz. Maç maç bakacağız ve Avrupa'da nereye geleceğimizi göreceğiz. Sadece 11-12 maçı geride bıraktık. Şampiyonlukları konuşmak henüz çok uzak. 6 maçtır yenilmiyoruz. O kadar uzağı düşünmek istemiyorum. Pazar günü bizi bekleyen önemli bir maç var. Ligde ve Avrupa'da nereye kadar gideceğiz, bunu göreceğiz. " diye konuştu.

STOCH AYRILACAK MI? İŞTE YANIT...

"Miroslav Stoch kalacak mı, gidecek mi?" sorusuna yanıt veren Hollandalı teknik adam, "Şu anda oyuncularımın çoğunu mutlu görüyorum. Ancak Ocak ayında neler olacağını şimdiden bilemeyiz. Stoch oynamasa bile idmanda elinden geldiğince çalışıyor, bunu görüyorum." ifadelerini kullandı.

"EMENİKE OYNAMASA BİLE PARASINI ALIYOR..."

Robin van Persie'nin yedek kalması Emmanuel Emenike'nin 11'de olmasıyla ilgili sorular üzerine Advocaat, "Van Persie'yi Pazar akşamki maç için oynatmadık. Emenike oynamasa bile parasını alıyor. Parasını aldığı için fit olmak zorunda. Emenike şans buldu, şans bulduğunda kendini göstermesi gerekiyor." yanıtını verdi. 

"HERKES FEYENOORD MAÇINI KONUŞMAYA BAŞLAMIŞ AMA..."

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'nde Feyenoord'la oynayacağı sorular üzerine Advocaat, "Herkes Feyenoord maçını konuşmaya başlamış ama Feyenoord maçına kadar oynayacağımız 3 karşılaşma daha var" dedi.