Stade de Bordeaux Stadı'nda oynanan karşılaşmada Macaristan'a galibiyet sayısını getiren golleri maçın 62. dakikasında Adam Szalai ve 87. dakikada Zoltan Stieber kaydetti.

Öte yandan Avusturya'da Dragovic 33. ve 66. dakikalarda gördüğü sarı kartlarla oyun dışında kaldı.

Bu sonuçla 1986'dan beri ilk kez uluslararası bir turnuvaya katılmayı başaran Macaristan tarihi bağları olan Avusturya'yı mağlup ederek önemli bir galibiyet elde etmiş oldu.

İLK 11'LER:

Avusturya: Almer, Klein, Hinteregger, Dragovic, Fuchs, Baumgartlinger, Alaba, Harnik, Junuzovic, Arnautovic, Janko

Macaristan: Király, Fiola, Guzmics, Lang, Kádár, Gera, Nagy, Dzsudzsák, Kleinheisler, Németh, Szalai

Avusturya 0-2 Macaristan

MAÇTAN NOTLAR:

İki ülke takımı arasında oynanan karşılaşmalar gollü mücadelelere sahne oldu. En son 2006 yılında karşı karşıya gelen Avusturya ve Macaristan mücadelesinde Macaristan oynanan hazırlık karşılaşmasını 2-1 kazandı.

Avusturya oynadığı son hazırlık maçlarında Arnavutluk'u 2-1 yenip Türkiye ile oynadığı maçı 2-1 kaybetmişti. Son olarak Malta ve Hollanda ile karşılaşan Avusturya, Malta maçını 2-1 kazanırken, Hollanda karşısında 2-0 mağlup olmuştu.

GABOR KİRALY, AVRUPA ŞAMPİYONASI TARİHİNE GEÇTİ

1986 Dünya Kupası’ndan bu yana ilk kez uluslararası bir turnuvada boy gösteren Macaristan'da kaleci Gabor Kiraly, Avrupa Şampiyonası tarihine geçti.

F Grubu ilk maçında Avusturya karşısında sahaya ilk 11'de çıkan Kiraly, 40 yaş, 74 günle Avrupa Şampiyonası tarihinde forma giyen en yaşlı oyuncu olarak kayıtlara geçti. Bir önceki rekor 39 yaş 91 günle Alman futbol efsanesi Lothar Matthaus'a aitti.

1998'den bu yana milli takım için oynayan Kiraly, Macaristan Milli Takımı formasını en çok giyen futbolcu olma özelliğine de sahip.