İngiltere’de Fenerbahçeliler Derneği’nin geleneksel hale gelen ‘Birlik ve Dananışma Gecesi’ Cyprus Meze Restaurant’ta yapıldı. Geceye katılan Türkiye’nin LondraBaşkonsolosu Emirhan Yorulmazlar’a Fenerbahçe rozeti takıldı.

Aynı zamanda Enfield Belediye Başkanlığı görevini de yürüyen dernek başkanı Ali Bakır gecede yaptığı konuşmada, birlik ve beraberlik çağrısı yaptı. Bakır, İngiltereFenerbahçeliler Derneği’nin halen başkan yardımcısı olan Şenol Bayram tarafından 2008 yılında çok büyük emekler verilerek kurulan İngiltere Türk Futbol Ligi'nde şampiyonluğa oynayan Fenerbahçe Takımına destek amacıyla bu gecenin düzenlendiğini hatırlattı.

Konuşmasında, 2011 yılında düzenledikleri gecede sıkı bir Trabzonsporlu olan döneminLondra Başkonsolosu Ahmet Demirok’a sürpriz şekilde Fenerbahçe rozeti taktıklarını hatırlatan Bakır, “Aramızda çok değerli konuklarımız var. Özellikle iyi bir Fenerbahçeli olan Londra Başkonsolosu Emirhan Yorulmazlar var." dedi.

YENİ OLUŞUM İDDİALARI İÇİN KONUŞTU

Bakır, son günlerde Londra’da ikinci bir dernek oluşumu ile ilgili söylentiler olduğunu hatırlatarak, “Son zamanlarda başka bir oluşum ile ilgili dedikodular duyduk. Hatta bu Pazar günü bizim adımıza bir toplantı varmış söylentisi dolaşıyor ortalıkta. Daha iki gün önce Fenerbahçe Kulübü başkanımızla görüştük. İngiltere’deki Fenerbahçeliler taraftarlar derneği biziz. Bizim iznimiz olmadan ancak Londra dışında kurulabilir. Böyle bir derneğin de bize bağlı bir şube olması gerekiyor. Dolayısıyla yeni bir oluşum ve organizenin varlığı söz konusu değil. Bu tür söylentilere itibar etmemenizi rica ediyorum.” dedi.

"FENERBAHÇELİLİK DOĞUŞTAN GELEN BİR ŞEY"

Gecede onur üyeliğin açıklanan Türkiye’nin Londra Başkonsolosu Emirhan Yorulmazlar şöyle konuştu: "Bu akşam hepimiz Fenerbahçe için buradayız. Ali Bey’in dediği gibi bizeFenerbahçe konusunda kimse bir şey empoze edemez, zaten Fenerbahçelilik bizde doğuştan gelen bir şey." dedi.