Konya Büyükşehir Stadı’nda oynanan maça çok iyi başlayan Türkiye, henüz 4. dakikada Cengiz Ünder ile öne geçti. İtalya, 35. dakikada Cristante, 39 ve 69. dakikalarda Raspadori’nin golleriyle mücadele 3-1 öne geçti. Türkiye, 83. dakikada Serdar Dursun ile farkı bire indirse de, kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele 3-2 İtalya’nın üstünlüğü ile sona erdi.


A Milli Takım, İtalya ile 15’inci kez karşı karşıya geldi. Ay-yıldızlılar; bugüne kadar İtalya ile karşılaştığı 15 maçın 11’ini kaybederken 4’ünde ise sahadan beraberlikle ayrıldı.


A Milli Takımı, İtalya ile son olarak EURO 2020’nin açılış maçında karşı karşıya gelmiş ve sahadan 3-0’lık mağlubiyetle ayrılmıştı.

YİNE RAKİP OLDULAR

A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz ve İtalya A Milli Takımı Teknik Direktörü Roberto Mancini, bir kez daha rakip oldu.

1990-91 sezonu Avrupa Kupa Galipleri Kupası 1’inci Tur’unda Kuntz’un formasını giydiği Kaiserslautern, Mancini’nin formasını terlettiği Sampdoria ile eşleşti. Alman ekibi 19 Eylül 1990 tarihinde oynanan ilk karşılaşmayı Kuntz’un attığı golle 1-0 kazandı. 3 Ekim 1990 tarihinde oynanan ve Sampdoria’nın 2-0 kazandığı ikinci maçta ise Mancini bir gol kaydetti ve İtalyan ekibi tur atladı.

İlk maçta Kaiserslautern’in kaptanlığını Kuntz, Sampdoria’nın kaptanlığını ise Mancini üstlenmişti. (SÖZCÜ)