Torku Konyaspor Teknik Direktörü Uğur Tütüneker, yaptığı açıklamada ilk olarak 2-0 kaybettikleri Trabzonspor karşılaşmasını değerlendirdi. Bu maçın ilk yarısında iyi oynadıklarına inandığını ifade eden Tütüneker, "Trabzonspor gibi bir rakibe karşı 10-15 pozisyona giremezsiniz. Ama girdiğiniz fırsatları da değerlendirmeniz lazım. Bunun aksi olur ve duran toptan gol yersen çıkarması zor oluyor.
 
Nitekim yediğimiz ilk golden sonra gardımız düştü ve oyun disiplininden uzaklaştık. İkinci yarı değil ama ilk yarı fena oynamadığımızı düşünüyorum. Yakaladığımız pozisyonları değerlendirmiş olsaydık farklı bir sonuç ortaya çıkabilirdi. Ama bakıldığında geride kalan 6 haftada en kötü oyunumuzu Trabzonspor maçının ikinci devresinde oynadık. Hatalarımızın üzerinde duruyoruz. Ama şimdiye kadar bir türlü duran toplardan yediğimiz gollere çare bulamadık. Girdiğiniz pozisyonları değerlendiremediğiniz zaman böyle sonuçlar ortaya çıkıyor" diye konuştu.
 
Tütüneker, Kayseri Erciyesspor ile oynanacak lig maçı ile ilgili olarak da "Bu maçı kazanıp yeniden moral bulmak istiyoruz. 3 puan almamız lazım. Kendi ayarımızda olan takımlarla oynayacağımız maçlarda puan kaybı yaşamak istemiyoruz ve o yüzden kazanmak istiyoruz" şeklinde görüş belirtti.