2016 Ocak ayından beri Real Madrid’i çalıştıran 45 yaşındaki teknik adam, geçtiğimiz hafta Liverpool’u 3-1 yene­rek Şampiyonlar Ligi kupasını müzesine götürmüştü.Real Madrid, Zidane yöne­timinde üst üste üç Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşadı.

İşte tecrübeli çalıştırıcının ayrılık söz­leri:

“Herkes için en doğru an buydu. Ta­kım için her şey iyi giderken böyle bir karar almak garip durabilir ama bu ta­kım kazanmaya devam etmeli. Üç yılın ardından bir değişim gerekiyordu. Real Madrid’in daha fazlasını kazanmak için değişime ihtiyacı var. Gelecek sezon bu­rada olmayacağım. Real Madrid ve baş­kan Florentino Perez’i gerçekten çok se­viyorum.”

“Tabii ki daha sonrasında yine gö­rüşeceğiz. Real Madrid bana birçok şey verdi ve burada olmaya devam edece­ğim. Birçok kişi için mantıklı bir karar de­ğil ama benim için değişiklik vakti geldi.” Zidane’ın ardından basın toplantısında söz alan Real Madrid Başkanı Florentino Perez ise, “Bir Avrupa Kupası kazandık­tan sonra bu beklenmedik bir karar gibi görülebilir. Ancak sadece karara saygı gösterebiliriz. Kararı duyunca şaşırdım ve onu ikna etmeyi çok isterdim ama onun nasıl biri olduğunu biliyorum” ifa­delerini kullandı.

Bunun bir veda olmadığını dile ge­tiren Perez, “Yaptıkları için ve Real Madrid’de geçirdiği yıllar için ona çok teşekkür ediyorum. Bu bir veda değil, ya­kında görüşeceğiz. Ama molaya ihtiyacı varsa o bunu hak ediyor” dedi.