33 yaşındaki Tejean Kennedy ölüme sebebiyet vermek, adam kaçırmak ve hürriyeti tahditten 20 yıl, 26 yaşındaki Ali Kavak da aynı suçlamalardan 13 yıl hapis cezası aldı. Davada, 35 yaşındaki Samuel Owusu-Opoku 7, Steffan Gordon da 8 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 18 yaşındaki Yigit Hurman ise adaleti yanıltmaya çalışmaktan iki yıl hapis cezası aldı. Olaya adı karışan iki şüphelinin ise ülke dışına kaçtıkları sanılıyor.

OLD Bailey Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada savcı Crispin Aylett, normalde neşeli tavırlarıyla bilinen Alpergin’in ölümünden önceki günlerde kaygılı gözüktüğünü söyledi. Alpergin’in çok fazla borcu olduğu, kullandığı Audi marka otomobile karşılık 32 bin Sterlin’den fazla borcu bulunduğu ve başka alacaklıları da olduğu kaydedildi. Yargıç Sarah Whitehouse, ‘uluslararası organize suçla’ ilgili kanıtları gördükten sonra ‘davanın odağında uyuşturucunun bulunduğunu’ belirtti. Yargıç, Alpergin’in ölümünü “Korkunç bir cinayet” diye tanımladı. Davada aile adına bir açıklama okuyan Alpergin’in kuzeni Neliz Halil, ‘tarif edilemez bir acı’ yaşadıklarını belirtti. Halil ayrıca, sanıkları “Yaptıkları iğrenç şeylerin sonuçlarından kaçmaya çalışmakla” suçladı ve sanıkların ‘topluma tehlike oluşturduklarını’ vurguladı. Halil, Alpergin’in anne ve babasının çocuklarının ölümünden sonra hiç gülmediklerini, babasının, yaşadığı acı yüzünden bir kez felç, iki kez de kalp krizi geçirdiğini ifade etti.

Türk DJ’in ‘korkunç cinayeti’ne ceza yağdı

ALPERGİN CİNAYETİ NASIL OLMUŞTU?
Alpergin, Ekim 2022’de kız arkadaşı Gözde Dalbudak ile birlikte bir restoranda yemek yedikten sonra kaçırılmışlardı. İki çocuk babası 43 yaşındaki Alpergin ve Dalbudak, evlerinin önünden zorla kaçırıldıktan sonra, Londra’nın kuzeyindeki Tottenham bölgesinde, Tottenham Hotspurs takımının maçlarının oynadığı White Hart Lane Stadyumu’nun tam karşısındaki bir bara götürülmüş ve Alpergin burada işkenceyle öldürülmüştü. Alpergin’in otopsisinde, beyzbol sopasıyla dövüldüğü, üzerine kaynar su döküldüğü, ayak tabanlarının bıçaklandığı, ayrıca genital bölgesinde yaralanmalar olduğu tespit edilmişti. Alpergin’in cesedi daha sonra, Essex bölgesindeki ormanlık bir alana götürülmüştü. Erkek arkadaşı işkence görürken, tuvalete kilitli halde bekleyen 34 yaşındaki kız arkadaşı Dalbudak, eline taksi parası verilip serbest bırakılmıştı. Olayın ardından Türkiye’ye dönen Dalbudak, dövüldüğü sırada Alpergin’in kendisine “Aşkım korkma!”, “Özür dilerim aşkım!” diye bağırdığını anlatmıştı.

Türk DJ’in ‘korkunç cinayeti’ne ceza yağdı