Kartal: "Babam 'Dünyayı giydiriyorsun da Konya için ne yaptın?' dedi. Buradan yola çıkarak 'evet ilk defile Konya'da olmalı' dedim "

Yurt dışında sergilediği birçok önemli defilede Türkiye'nin tanıtımına katkı sağlayan Moda tasarımcısı Zeynep Kartal, ülkesindeki ilk defilesini, memleketi Konya'daki ihtiyaç sahipleri yararına "Konya ve Türkiye" temasıyla yapacak.

Kartal, 8 Nisan 2015'te Konya'da düzenlenmesi planlanan defile ile ilgili görüş alışverişinde bulunmak üzere doğduğu yer olan Konya'ya geldi. Zeynep Kartal, ilk olarak Vali Muammer Erol'u makamında ziyaret etti.Yaklaşık 9 yıl önce İngiltere'ye yerleştiğini belirten Kartal, orada Moda tasarımı okuyup daha sonra kendi markasını kurduğunu ifade etti.Kısa sürede "Zeynep Kartal" markasını İngiltere'de ispatladığını dile getirenKartal, şunları kaydetti: "Türkiye'de Moda tasarımcılığı alanında 20 yıllık tecrübem de vardı. İngiltere'de bunu daha da geliştirdim diyebilirim. Birçok kez ihtiyaç sahipleri yararına yardım defileleri yaptım. 

 

İngiltere'de 'Peki ülken için bir şeyler yapıyor musun?' diye sorular gelmeye başladı. Düşündüm ve ülkem için bir şey yapmadığımı gördüm. O zaman 'Bir şeyler yapalım' dedim. Babam da 'Dünyayı giydiriyorsun da Konya için ne yaptın?' dedi. Buradan yola çıkarak 'evet ilk defile Konya'da olmalı' dedim. Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile görüşmelerimiz var. Defileyi, Çocuk Esirgeme Kurumuna, kimsesiz çocuklara ve ihtiyacı sahipleri yararına organize ediyorum. Defilenin geliriKonya'daki ihtiyaç sahiplerine kalacak.

Defilede, Konya ve Türkiye temalı bir konsept olacak. Dünyanın en tanınmış isimlerini davet etmek için de görüşmeler yapıyoruz. "Konya Valisi Muammer Erol da Kartal'ın her ne kadar yurt dışında yaşasa da memleketi için güzel çalışmalar yapma gayretinde olduğunu vurguladı.Defilesinin ilkini Konya'da yapma fikrinden dolayı Kartal'a teşekkür eden Erol, "Bu, Konyamızın tanıtımı için de çok güzel bir organizasyon olacak. Ayrıca Konya'da 7-17 Aralık tarihlerinde Şeb-i Arus törenleri düzenlenecek. Sektörünüzden ve yurt dışından gelmek isteyenleri bu özel etkinliğe davet edebilirsiniz" dedi