Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), bugünkü kararında Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin özel ve aile yaşamına saygıyla ilgili 8. maddesini Türkiye’nin ihlal ettiğinine hükmetti.

Strasbourg Mahkemesi, belirlenen zamanda bir talepte bulunulmadığı için maddi tazminata gerek görmedi.

Berrak Tüzünataç, Türkiye’de ilgili mahkeme, Yargıtay ve Anayasa Mahkemesi’ne yaptığı başvurulardan istediği sonucu alamayınca 2018 yılında AİHM’e başvurmuştu.

Sinema ve televizyon oyuncusu Birsen Berrak Tüzünataç, 14 Temmuz 2010 tarihinde İstanbul Kabataş’ta bulunan evinin terasında oyuncu Şahan Gökbakar’la yakınlaştığı anların özel bir televizyon kanalının magazin ekibi tarafından gizlice görüntülenmesi ve söz konusu görüntülerin “Türkiye’nin Recep İvedik’i ile Berrak Tüzünataç’ın çok gizli aşk ilişkisinin ortaya çıkarıldı” teması ile ekranda yayınlanması üzerine Türkiye’de sorumlu bulduğu televizyon kanalı aleyhine dava açmıştı.ü

Türkiye’de mahkemeler Tüzünataç’ın başvurusunu şahsın sanat dünyasında tanınmış bir kişi olması nedeniyle magazin basınının ilgisini cezp ettiği ve haberin gerçeği yansıttığını belirterek reddetmişti. (EURONEWS TÜRKÇE)