İngiltere Federasyon Kupası 3. tur maçında Wolverhampton ile karşılaşan Liverpool, Anfield Road’daki maçı 2-2 beraberlikle tamamladı ve turu rövanşa bıraktı. Ancak Brezilyalı kaleci Alisson Becker, iki hatalı gol yiyerek maçın en çok konuşulan ismi oldu.

Karşılaşmanın 26. dakikasında Alisson Becker topu eliyle oyuna sokarken, Thiago Alcantara ceza sahası önünde rakibini çalımlamak isterken topu kaptırdı. Liverpool savunmasının dengesiz yakalandığı anda, kayarak müdahale yapan Thiago, topu tekrar kalecisi Alisson’a kazandırdı.

Ancak Brezilyalı kaleci sağ kanattaki arkadaşına pas vermek isterken topu Goncalo Guedes’e kaptırdı ve Portekizli futbolcu skoru 1-0’a getiren golü attı.

Hatalı gole rağmen, ilk yarının sonunda Darwin Nunez ve ikinci yarının başında Mohamed Salah ile goller bularak 2-1 öne geçen Liverpool, 66. dakikada yine Alisson’un talihsiz bir gol yemesiyle yıkıldı.

Wolverhamtpon’ın yine hızlı atağında sol taraftan ceza sahası içine yapılan ortaya Hee Chan Hwang hareketlendi. Güney Koreli futbolcunun ön direkteki dokunuşu, savunma oyuncusu Ibrahima Konate’ye de çarpınca, top kaleci Alisson Becker’i yanılttı ve Brezilyalı kalecinin bacaklarının arasından ağlarla buluştu.

Wolverhampton ile 2-2 berabere kalan Liverpool, tur bileti için rakibiyle deplasmanda tekrar karşı karşıya gelecek.