Ons altın, seansın başlarında 2.265,49 dolar ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştıktan sonra TSİ 09.15 itibarıyla %1,22 artışla ons başına 2.261,54 dolar oldu. Ons altın ve dolar/TL’deki yükselişin etkisiyle gram altın ise yeni haftaya yüzde 1,23 artışla 2.356,33 liradan başladı.

IG piyasa stratejisti Yeap Jun Rong ise cuma günü açıklanan kişisel tüketim harcamaları (PCE) fiyat endeksi raporuna atıfta bulunarak, "Çekirdek PCE fiyat endeksinde herhangi bir yukarı yönlü sürprizin olmaması, altın fiyatlarının yeni rekor bölgeye girmesi için daha fazla ilerleme sağlamış olabilir" dedi.

Jun Rong, çekirdek endeksin neredeyse son iki yılın en düşük seviyesinde olmasının, Fed'in faiz indirim sürecini bir an önce başlatması için potansiyel olarak bir miktar alan açtığını da sözlerine ekledi.

Fed Başkanı Jerome Powell ise faiz oranlarının tarihsle olarak düşük seviyelere geri döneceğini düşünmediğini belirtse de, son ABD verilerinin "görmek istenilen çizgide" olduğunu ifade etmiş ve haziran ayında bir faiz indirimine yeşil ışık yakmıştı.

CME Group'un FedWatch aracına göre piyasalar ise şu anda Fed'in haziran ayında faiz indirimine başlama olasılığını %65,9 olarak fiyatlamaya başladı, bu oran cuma günü veriler gelmeden önce %61 seviyesindeydi.

İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman

Kaynak: CME FedWatch

Öte yandan altın, mart ayında faiz indirimi bahisleri, güçlü güvenli liman talebi ve merkez bankası alımlarıyla desteklenen hızlı bir rallinin ardından üç yıldan uzun bir sürenin en büyük aylık yükselişini kaydetmişti.