ATMB, 6 Haziran Salı günü iş insanlarını biraraya geleceği bir network  etkinliği düzenleyecek.

Avrupalı Türk Markalar Birliği (ATMB) düzenleyeceği Network etkinliğinde Büyükelçilik Ticaret Müşavirliği tarafından “İhracat Teşvikleri” sunumu yapılacak.

Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş’ın da katılarak bir konuşma yapacağı etkinlikte, Büyükelçilik Ticaret Başmüşavirliği tarafından güncel bilgileri içeren “İhracaat Tesvikleri” sunumu yapılacak.

ÖNEMLİ BİLGİLER PAYLAŞILACAK

ATMB Başkanı Vehbi Keleş, Türkiye’den ithalat yapan firmalar için network etkinliğinde verilecek bilgilerin önemli olduğunu belirterek, “Birleşik Krallık’ın Avrupa Birliği’nden ayrılması sonrası Türkiye ile İngiltere arasında yapılan Serbest Ticaret Anlaşması başta olmak üzere bir çok konuda güncel bilgiler bu ülkedeki Türk iş sektörüne anlatılacak. Türkiye’nin uyguladığı Turquality, ihracat, tanıtım ve marka desteği gibi konularda katılımcı iş insanlarımız detaylı olarak bilgilendirilecek. Kısa süre önce göreve başlayan Londra Büyükelçimiz Sayın Osman Koray Ertaş ile de iş insanları tanışma imkanı bulacak” dedi.

AVRUPA VE DÜNYADA MARKALAŞMA ZAMANI

Koronavirüs salgını nedeniyle iş dünyası ile kamu kuruluşlarının ilişkilerinde yaşanan kopukluğun bu gibi etkinliklerle giderileceğinin kaydeden Keleş, “İngiltere ve Avrupa ülkelerindeki Türk girişimciler ciddi bir ekonomiye hükmediyor. Bu süreçte yeni Türk markalarının çıkması ve artması gerekiyor.  Bu yeni süreç, planlı, akıllı, stratejik ve vizyoner bir yaklaşımla yönetilirse, ekonomik gücü elinde tutan iş insanlarımız bizim markalarımızla da büyüyecek. Şüphesiz bu da artacak ihracat ile birlikte,Türkiye’nin uluslararası arenada gücüne güç katacaktır. Bugün kendi imkanları ile Avrupalı Türk mucizesini meydana getiren Türk Şirketleri, akılcı ve gerçekçi bir destek programı ile, çok daha büyük başarılara imza atacaktır” diye konuştu.