MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin haftalık Meclis grup toplantısında yaptığı konuşmada, Altılı Masa'nın adaylık kriziyle ilgili olarak İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i, "Bir yıl boyunca oturduğu masayı önce devirip sonra oturanlar ilkesizliğin numuneleridir" sözleriyle eleştirdi.

Bahçeli şunları söyledi:

"Bir yıl boyunca oturduğu eğri bacaklı masayı 'kumar masası, küçük hesaplar masası, noter masası' diyerek önce devirip, sonra tekrar oturanlar ilkesizliğin numuneleridir.

"'Kazanamaz dediği cumhurbaşkanı adayının yanında hizalanmak ilkesizliğin daniskası değil de nedir? Masayı devirene sandaleye sunmak çürümüş siyasetsizlik önerisi değil midir? Makam ve mevki pazarlıklarıyla masaya geri oturan İP başkanı söylediği sözlerin altından nasıl kalkacak? Türk siyaseti bu tip bir ilkesiziliği ne görmüş ne muhatap olmuşturMHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin haftalık Meclis grup toplantısında yaptığı konuşmada, Altılı Masa'nın adaylık kriziyle ilgili olarak İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i, "Bir yıl boyunca oturduğu masayı önce devirip sonra oturanlar ilkesizliğin numuneleridir" sözleriyle eleştirdi. Bir kere satan yine satar, yine satcaktır.

"Milletmiz ve Türkiyemiz böyle bir muhalefete müstehak değildir. Masada oturmayı beceremeyenlerin 85 milyona hizmet etmesi, siyasi duruş sergilemesi beyhude bir beklentidir.

Bursaspor ve Amedspor maçı

Bursaspor ile Amedspor arasında dün Bursa'da oynanan maçta yaşanan olaylara değinen Bahçeli, "Bursa nasıl bir Türk kentiyse Diyarbakır da aynısıdır. Bursalı kardeşlerimle Diyarbakırlı kardeşlerim birdir, kardeştir, bozgunluk yapan kalleştir." dedi.

Bahçeli konuyla ilgili şunları söyledi:

"Depremi fırsat bilen ahlaksızlar cumhurbaşkanlığı seçimlerini sabote etmek, kavga ortamının fitilini tutuşmak için teyakkuzdadır.

"Doğal olmayan şiddet ve gerilim ataklarıyla bize boyun eğdirmeye çalışan mihrakların alayını görüyor ve biliyoruz.

"Altılı Masa'nın iflah olmaz bir krize yakalandığı bugünlerde Türk-Kürt kardeşliğiyle oynayanların ateşle oynadıkları ortadadır. 'Hükümet istifa' sloganları karanlık bir planın ön hazırlıklarıdır. Milli hislerimizi kaşımanın çabasındadır.

"Geçtiğimiz hafta sonu Bursaspor-Diyarbakırspor arasında oynanan maçta sallanan görsellerin, yaşanan taşkınlıkların sporun ahlak ve doğasına aykırı olduğu herkesin malumudur.

"Bize göre Amed diye bir yer yoktur, Amedspor'dan bahsedilemeyecektir. Bursa'da küçük bir azınlık olan terör yandaşlarının stadyumu tahrik etmesi, çıkan olayların Kürt kökenli kardeşlerimle ilişkilendirilmesi rezalettir. Türk ile Kürt'ün arasına düşmanlık tohumu ekmeye, kan serpiştirmeye çalışan kim varsa, koparılması gereken çıban başıdır, kanser hücresidir. Bursa nasıl gözbebeğimizse, Diyarbakır da öyledir."

"Bursa nasıl bir Türk kentiyse Diyarbakır da aynısıdır. Bursalı kardeşlerimle Diyarbakırlı kardeşlerim birdir, kardeştir, bozgunluk yapan kalleştir."