Uluslararası Saraybosna Kitap Fuarı, 37'nci kez kitapseverlerle buluştu
Uluslararası Saraybosna Kitap Fuarı, 37'nci kez kitapseverlerle buluştu
İçeriği Görüntüle

SARAYBOSNA (AA) - Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da Türk ve Boşnak mutfağından lezzetler tanıtıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde 21-27 Mayıs'ta kutlanan 'Türk Mutfağı Haftası' kapsamında Türkiye'den gelen Ayşe Karadan ve Bosna Hersek'ten şef Nermin Hodzic, Türk ve Boşnak mutfağının ortak lezzetlerini hazırladı.

'Bir Sofrada Miras' temasıyla düzenlenen etkinlik çerçevesinde iki ülke mutfağında da yer alan mercimek çorbası, sarma, dolma ve börek gibi lezzetler, geleneksel yöntemlerle pişirildi.

Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliği Kültür ve Turizm Müşaviri Ahmet Atabaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, iki ülke mutfağının yüzyıllardır ortak olduğunu ve iyi şekilde korunduğunu söyledi.

Türkiye ile Bosna Hersek mutfağında çok fazla ortak kültürün olduğuna dikkati çeken Atabaş, ortak mirasın gastronomi alanındaki işbirlikleriyle gelecek nesillere aktarılmasının büyük önem taşıdığını ifade etti.

Kaynak: AA