Katar’da düzenlenen Dünya Kupası Son 16 Turu maçında Brezilya ile Güney Kore karşı karşıya geldi. Stadyum 974’te oynanan karşılaşmayı Brezilya, maçın ilk 36 dakikasında bulduğu gollerle 4-1 kazanarak çeyrek finale adını yazdırdı.

Brezilya’yı galibiyete taşıyan golleri Vinicius Junior, penaltıdan Neymar, Richarlison ve Lucas Paqueta’dan geldi. Güney Kore’nin tek golünü Paik Seung-Ho kaydetti. Stadyum 974 de bu karşılaşma ile 2022 Dünya Kupası’na son kez ev sahipliği yaptı.

Brezilya, çeyrek finalde Hırvatistan ile karşı karşıya gelecek.

BREZİLYA FIRTINA GİBİ BAŞLADI

Karşılaşmaya çok hızlı başlayan Brezilya, henüz 7. dakikada öne geçti. Lucas Paqueta’nın pasında sol taraftan ceza sahasına giren Raphinha’nın yerden çevirdiği ortasında Neymar’ı geçen top arka direkte Vinicius Junior’da kaldı. Arka direkte topla buluşan Vinicius Junior ceza sahası sol çaprazda topu kontrol edip sakin bir şekilde plase vuruşla topu ağlara gönderdi.

Bu golden 6 dakikada sonra Brezilya farkı ikiye çıkardı. Ceza sahasıda Jung Woo-Young topu uzaklaştırmak isterken araya girip topu kapan Richarlison’a teması sonrası Richarlison kendini yerde buldu. Hakem Clement Turpin penaltı noktasını gösterdi.

Yavaş adımlarla penaltı vuruşunu kullanmaya giden Neymar kaleciyi şaşırtıp sağ köşeye yerden vuruş ile 13. dakikada topu ağlara gönderdi.

FARK AÇILDI

Brezilya, 29. dakikada farkı üçe çıkardı. Sağ kanatta Marquinhos’un pasında topla buluşan Thiago Silva bekletmeden savunma arkasına koşu yapan Richarlison’a ara pasını tek dokunuşta attı. Kaleci ile karşı karşıya kalan Richarlison yerden plase vuruşta topu ağlara göndermekte zorlanmadı.

Karşılaşmada 36. dakika oynanırken Brezilya’nın dördüncü golü geldi. Richarlison’un ara pasında topla buluşan Vinicius Junior ceza sahası sol taraftan gönderdiği ortasında arka direkte Lucas Paqueta’nın gelişine şutunda top sol köşeden ağlara gitti.

GÜNEY KORE’DEN TESELLİ SAYISI

Güney Kore, 77. dakikada attığı golle farkı üçe indirdi. Sağ kanattan kazanılan serbest vuruşu kullanan Hwang Hee-Chan’ın ceza alanına gönderdiği ortasında Bremer’in kafa vuruşu ile uzaklaştırdığı top sonrasında Paik Seung-Ho ceza sahası dışı uzak noktadan gelişine sert vuruşu sağ üst köşeden ağlarla buluşturdu.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele 4-1 Brezilya’nın üstünlüğü ile sona erdi.

DÜNYA KUPASI’NA SON KEZ EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Katar’ın ev sahipliği yaptığı 2022 FIFA Dünya Kupası’nın en dikkat çekici statlarından birisi olan Stadyum 974, Brezilya-Güney Kore maçıyla turnuvaya veda etti.

Katar’ın denizcilik ve ticaret mirasından esinlenerek tasarlanan Stadyum 974, Dünya Kupası tarihinin ilk sökülebilir tesisi olmasıyla tarihe geçti. İngiliz-İspanyol ortaklığı tarafından inşa edilen iki katlı stada ismini veren 974 rakamı, hem Katar’ın uluslararası arama kodu hem de inşaat sırasında kullanılan nakliye konteynırlarının tam sayısı…

Stadın ne zaman söküleceği ve nasıl değerlendirileceği henüz açıklanmadı. Ancak 2024 Asya Kupası’na da ev sahipliği yapacak Katar’ın o tarihe kadar stadı değerlendirmesi de mümkün…

Turnuvada şu ana kadar 6 grup maçının oynadığı 40 bin kişilik Stadyum 974’te alınan sonuçlar şöyle:

Meksika-Polonya: 0-0

Portekiz-Gana: 3-2

Fransa-Danimarka: 2-1

Brezilya-İsviçre: 1-0

Polonya-Arjantin: 0-2

Sırbistan-İsviçre: 2-3

Brezilya-Güney Kore: 4-1

(SÖZCÜ)