İngiltere Premier Ligi'nde bu sezon şu ana kadar beklentilerin çok altında kalan Leicester City'de teknik direktör Brendan Rodgers, geçen sezon banko oynattığı Çağlar Söyüncü'yü bir anda gözden düşürmüştü. Rodgers, Çağlar'ı form düşüklüğü sebebiyle oynatmadığını belirtse de milli oyuncumuzun sezon sonunda bitecek olan kontratını uzatmaması nedeniyle kadro dışı kaldığı konuşuluyordu.

Çağlar Söyüncü imzayı attı İşte yeni takımı...

Rodgers gitti, oynamaya başladı

Oynamamasına rağmen geçtiğimiz sezonlardaki performansı nedeniye Avrupa devlerini peşine takan 26 yaşındaki oyuncu, Brendan Rodgers'la yolların ayrılması sonrasında süre bulmaya başladı. Premier Lig'deki son 3 maçta 90 dakika sahada kalan tecrübeli stoper için önemli bir iddia ortaya atıldı.

Çağlar Söyüncü imzayı attı İşte yeni takımı...

4 yıllık sözleşme

Transfer haberlerinin güvenilir kaynaklarından gazeteci Fabrizio Romano, başarılı futbolcumuzun Atletico Madrid'le, Ocak ayında anlaşmaya vardığını ve artık milli stoperin Madrid temsilcisinin futbolcusu olduğunu duyurdu. Romano, Çağlar'ın Haziran 2027'ye kadar sürecek sözleşmeye imza dahi attığını belirtti.

Çağlar Söyüncü imzayı attı İşte yeni takımı...

45 milyon Euro...

Çağlar 2016'da TFF 1.Lig ekibi Altınordu'dan, Alman temsilcisi Freiburg'a 7.93 milyon Euro'ya transfer olmuştu. Freiburg'da 55 maça çıkan başarılı oyuncu 2018'de ise 21.1 milyon Euro'luk bedelle Leicester'ın yolunu tutmuştu. Yıldız oyuncu 5 yıllık İngiltere macerasında 130 karşılaşmada forma giyerken, piyasa değerini de 45 milyon Euro'ya kadar çıkarttı.