İngiltere Premier ekiplerinden Chelsea'de Graham Potter'ın gönderilmesinin ardından teknik direktör koltuğu boşalmıştı. Birçok ismin gündeme geldiği İngiliz kulübünde Lampard sesleri yükselmeye başladı.

Potter'ın gönderilmesinin ardından Bayern Münih'ten gönderilen Julian Nagelsmann, Zidane ve Roma teknik direktörü Jose Mourinho'nun teknik direktör adayları arasında olduğu söylenen Chelsea'de yeni isimler gündeme gelmeye gelirken kulübün Lampard ile sözleşme imzaladığı belirtildi.

İSTİKRARSIZ SEZON

Sezon başında Thomas Tuchel ile yollarını ayıran Chelsea, Alman teknik adamdan sonra Graham Potter ile anlaşma sağlamıştı. Ancak takımda kaldığı süre boyunca başarılı bir performans sergilemeyen Potter, 31 maçta 12 galibiyet, 8 beraberlik ve 11 mağlubiyet almıştı.
Ligde 39 puanla 11. sırada bulunan Chelsea, Şampiyonlar Ligi çeyrek final eşleşmesinde Real Madrid ile karşılaşacak.

İKİNCİ LAMPARD DÖNEMİ

Mavilerde 2018 yılında takımın başına gelen ve 2021 yılında takımdan ayrılan Lampard'ın yeniden Chelsea'nin başına geçeceği söylendi. Chelsea'den ayrıldıktan sonra Ocak 2022 yılında Everton'la anlaşan teknik adam, bu yılın ocak ayında 44 maç sonra görevine son verildi.