TBMM’de acil toplantı kararının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP yöneticileri ve milletvekilleri; TBMM’den Adalet Bakanlığı’na yürüdü. Bakanlık önünde açıklama yapan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

– Gerçekten çok öfkeliyim. Böyle bir haksızlığın böyle bir adaletsizliği kimsenin yaşamasını istemem. 6 yaşında bir çocuğa sistematik tecavüz edildi bu ülkede.

– Günlerdir bekliyorum, bir ses verecek mi siyasal iktidar diye… Konu Meclis’te gündeme getirildiğinde, Aile Bakanı açıklama yapıyor, ‘İki yıldır bu meseleyi biliyoruz’ diyor. İki gün değil, iki ay değil… İki yıldır!

– İki yıldır bu meseleyi biliyorsunuz da iki yıldır ne yaptınız Allah aşkına? Yüzünüze gözünüze dursun. Sistematik bir tecavüz var ve siz iki yıldır bunu biliyorsunuz, gıkınız bile çıkmıyor.

– Bereket versin gazeteciler var bu ülkede, haber yaptılar da bizler de duyduk. Adalet Bakanlığı’nın önündeyiz, adaleti sağlayacak olan kurumun önündeyiz.

– Adalet Bakanlığı sessizliğini koruyor, Aile Bakanlığı’nın ne yaptığını kimse bilmiyor. Bir de “Fotoroman” var, polislerin elini kolunu bağlamış durumdalar.

– Polislerimiz bu olayları bilmiyorlar mı? Kim onların önüne engel olarak çıkıyor? Kim onların görevlerini yapmasına engel oluyor? Savcılar hangi gerekçeyle bu dosyaların üzerini kapatıyorlar? Güçlerini kimden alıyorlar? 6 yaşındaki bir evladımızın uğradığı bu haksızlık karşısında kimler suskunluğunu koruyor?

– Buradan bu evladımıza, bu kızımıza seslenmek isterim. 84 milyon insan seninle aynı acıyı paylaşıyor. Sağcısı, solcusu, inançlısı, inançsızı, doğulusu, batılısı kim olursa olsun bu haksızlık karşısında tahammül edemiyor, öfkeleniyor. Ben onların öfkesini dile getirmek için buradayım zaten.  Bizler bu hep birlikte bu haksızlığa karşı mücadele etmek zorundayız.

“KİMİN ARKASINA SAKLANDINIZ?”

– Hepimizin evlatları var. Devletin görevini yapmasını istiyoruz. Devletin nefes almasını istiyoruz. Adalet istiyoruz.  Haksızlıkla ilgili tablo bizim tahammül edeceğimiz bir tablo değil.

– Ülkenin bu kadar derdi varken, siyasal iktidarın görevini yapmaması, devlet aygıtını çalıştırmaması tahammül edilecek bir durum değildir. İki yıldır kimin arkasına saklandınız? Kimlerle fotoğraf çektirdiniz? Devlet baskıların altında görev yapamaz.

“YİĞİT POLİSLERİMİZ EMİR BEKLİYOR”

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Adalet Bakanlığı önünde yaptığı açıklamanın ardından Twitter hesabından da bir dizi paylaşım yaptı. Kılıçdaroğlu paylaşımlarında şu ifadelere yer verdi:

– Günlerdir kendimize gelemiyoruz. 6 yaşında bir bebeğe sistematik tecavüz edildi. Daha süt kokuyordu evladımız. Aile Bakanı, 2 yıldır meseleyi bildiklerini itiraf etti. Anlıyoruz ki Adalet Bakanlığı, tertibi gördüğü halde operasyon emri vermedi. Bu organize kötülüktür.

– Bu operasyon yapılmadığı sürece, gerginlik artacak. Kızımıza seslenmek istiyorum: Yanındayız, hepimiz senden yanayız. 84 milyon, genci, yaşlısı, inançlısı, inançsızı, dindarı, ateisti hepimiz senin yanındayız kızım. Başı açığı, kapalısı, tüm gençler seninledir kızım!

– Bu devlet ayağa kalksın! Yiğit polislerimiz operasyon için emir bekliyor. (SÖZCÜ)