KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: "Halkımızın güvenliği, Türkiye'nin güvencesindedir" KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: "Halkımızın güvenliği, Türkiye'nin güvencesindedir"

Londra şehir merkezindeki Hyatt Regency Hotel’de yapılan resepsiyona, Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Koray Ertaş, Başkonsolos Bekir Utku Atahan, İngiliz Parlamentosu KKTC Dostluk Grubu üyesi lordlar, Başkonsolsolukta göreve yeni  başlayan Silahlı Kuvvetler Ataşesi Albay Gökhan Tozaman, Deniz Ataşesi Albay Kaan Utku ve Kara Ataşesi Yarbay Ferit Can, Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Turgay Deniz, Londra’daki sivil toplum kuruluşları temsilcileri de katıldı. 

Resepsiyon, Kıbrıs Türk halkının milli mücadele lideri Dr. Fazıl Küçük ve Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş başta olmak üzere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bugünlere gelmesini sağlayan şehitler için 1 dakikalık saygı duruşu ardından İstiklal Marşı’mız okundu. 
 

Gecenin açılış konuşmasını KKTC Londra Temsilcisi Büyükelçi Çimen Keskin yaptı. Tüm konuklara ‘hoş geldiniz’ diyen Keskin, KKTC’nin 40. kuruluş yıl dönümünde kendilerini yalnız bırakmayan konuklara teşekkür etti. 

Resepsiyonu katılımıyla onurlandıran Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a da teşekkür eden Keskin, bugün kahraman Kıbrıs Türk halkının kurduğu KKTC’nin 40. yıl dönümünü onur ve gururla kutladıklarını vurguladı. 

CUMHURBAŞKANI TATAR’DAN İKİ DEVLET VİZYONU

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, resepsiyonda yaptığı konuşmada, garantör ülke İngiltere’den, Kıbrıs Türk halkına uygulanan haksız ambargolara karşı artık adadaki gerçeklere göre hareket etmesini ve Kıbrıs Türk halkının sesini duymasını istedi. 

Tatar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bölgede barışın huzurun ve güvenliğin teminatı olduğu belirterek, Anavatan Türkiye Cumhuriyeti ve yurt dışında yaşayan Kıbrıs Türk halkının desteğiyle geleceğe emin adımlarla yürümeye devam ettiğini kaydetti.

Tatar, KKTC’nin 40. yıl dönümünde Londra’daki kardeşleriyle bir araya gelmekten onur gurur duyduğunu söyledi. Tek yürek halinde Türkiye ile birlikte bu sevgiyi geleceğe emin adımlara taşıyacaklarına vurgu yapan Tatar, bugüne kadar çok şeyler başardıklarını ve başarmaya devam edeceklerini ifade etti. 

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden giden Kıbrıs Türk halkının, Türkiye Cumhuriyeti’nin yeni yüz yılında, 40. yaşını kutlayan KKTC devletinin de emin ve güçlü adımlarla güçleneceğini ifade eden Tatar, Mavi Vatan’da haklarını koruyacağını kaydetti. 

Türk Devletleri Teşkilatı üyeliğinin önemine de işaret eden Tatar, KKTC’nin, Türk dünyasının Doğu Akdeniz’deki temsilcisi olduğunu söyledi. Tatar, halkın bayramını da kutladı. 

KKTC DAHA İLERİ GİDECEK

Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Ertaş da, KKTC vatandaşlarının bu mutlu gününü paylaşmaktan onur duyduğunu ifade ederek, KKTC’nin 40. yılını kutladı. 

Cumhurbaşkanı Tatar’ın Lefkoşa’dan çıkıp bugün Londra’da kendileriyle birlikte bu onurlu güne katılmasından ötürü teşekkür eden Ertaş, Türk halkının Londra’da güçlüyse bunun Kıbrıs Türk toplumu sayesinde olduğunu işaret etti ve “KKTC sizinle daha ileriye gidecektir” dedi. 

Ertaş, Türkiye Cumhuriyeti olarak KKTC’nin daha ileriye gitmesi için de omuz omuza, el ele verdikleri sürece başarıya ulaşacaklarına vurgu yaptı. 

Konuşmaların ardından birlikte KKTC 40. Yıl Pastası kesildi. 
 

Resepsiyonda, Kırgızistan’da ağustos ayında yapılan müzik yarışmasında birincilik alan Hollanda’nın Arnhem şehrinde yaşayan Türk sanatçı Begüm Tekakpınar da sahne aldı.