NATO üyeliği gereği askeri harcamalarını gayri safi yurtiçi hasılanın yüzde 2'sine çıkarmaya hazırlanan Danimarka'da askeri personel için de yeni düzenleme çalışması başladı.

Danimarka'da kadınlar orduya gönüllü olarak katılabilirken, erkekler çekilişle belirlendikten sonra silah altına alınıyor.  

Danimarka Savunma Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Jakob Ellemann-Jensen, TV2 kanalına verdiği röportajda, daha fazla kadının istihdam edilmesinin ordu için de 'faydalı' olacağını söyledi. 

Kadın örgütleri tarafından da desteklenen girişim, NATO'nun Danimarka'yı 'denizde ve karada yeterli güvenlik gücü bulundurmamakla' eleştirdiği yıllık raporunun ardından geldi. 

Danimarka, geçen ay yaptığı açıklamada savunma harcamalarını gayri safi yurt içi hasılanın yüzde ikisine çıkarmak için 865 milyon dolar artıracağını açıklamıştı.

Rusya'nın işgaline karşı mücadele eden Ukrayna'ya silah ve mühimmat desteğinde bulunan Danimarka, bu ülkeye Leopard tankı gönderme planlarının da olmadığını duyurdu. (EURONEWS TÜRKÇE)