Çin merkezli ekonomi platformu Hurun Report, Küresel Zenginler Listesi’ni açıkladı.

Musk'ın serveti eriyor, Zuckerberg'in gerisinde kaldı Musk'ın serveti eriyor, Zuckerberg'in gerisinde kaldı

Habertürk'ün aktardığına göre bu dönemde 1933 kişinin serveti artarken, yılın en çok kazananları 90 milyar dolar ile Mark Zuckerberg ve 74 milyar dolar ile Elon Musk oldu.

Nvidia'dan Jensen Huang ise servetini ikiye katlayarak listede öne çıkan isimlerden biri olarak kayıtlara geçti.

Öte yandan, Jeff Bezos, geçen yıl 70 milyar doları kaybetmesi sonrası bu yıl servetine 67 milyar dolar; Larry Page ise geçen yıl 41 milyar dolar kaybettikten sonra bu yıl servetine 48 milyar dolar ekledi.

Milyarder sayısında öne çıkan ülkeler

Listede milyarderlerin ülkelere göre sıralamasında ise Hindistan'ın öne çıktığı görüldü. Yükselişi ile dikkat çeken Hindistan, ABD'den sonra en fazla milyarder artışı olan ülke oldu.

Şehirler bazında incelendiğinde ise New York, 7 yıl sonra 'dünyanın en milyarder barındıran kenti' ünvanını geri aldı. Geçen yıl 1. sırada yer alan Pekin ise listede 4. sıraya düştü. Ancak Çin ve ABD (Büyük İkili), dünyada bilinen milyarderlerin yüzde 49'unu ülkesinde barındırmasıyla devam etti.

İstanbul, Avrupa’da ilk 5’e girdi

Verilere göre Yeni Delhi, ilk kez ilk 10'a girerken; Palm Beach, İstanbul, Mexico City ve Melbourne ilk kez ilk 30'da yer aldı. Türkiye’deki 25 milyarderin 22'sini bünyesinde barındıran İstanbul ise ilk kez girdiği listede 26. sıradan kendisine yer buldu.

22 milyarderin bulunduğu İstanbul aynı zamanda Avrupa'da da üst sıralarda yer aldı. Avrupa'da en zenginleri barındıran ülkeler sırasıyla Londra, Moskova, Paris ve Milano olurken İstanbul ilk kez yer bulduğu listede 5. sıraya ulaştı.