CAMİ din görevlisinin zamanında fark etmesi üzerine müdahale ederek alevleri söndürdüğünü belirten Yıldırım, şunları söyledi: “9 Mayıs akşamı saat 21.35 sıralarında cami cemaati dağıldıktan hemen sonra içeriye giren bir saldırgan, yanında getirdiği yanıcı maddeyi kitaplığa dökerek elindeki çakmakla ateşe vermiş. O esnada camide bulunan hocamızın olayı fark etmesi üzerine alevlere müdahale ederek söndürmesiyle bir facia önlenmiş. Daha önceki saldırıdan sonra da polisleri arayarak rahatsızlığımızı iletmiştik. Aynı saldırgan Ramazan ayında da camimizde Kur’an-ı Kerim yakmak istediğini ifade etmişti. Polise, saldırganın sağlık durumunu sormuş ancak bilgi alamamıştık. Olay esnasında üzerine yanıcı madde isabet eden hocamızın bu saldırıda yara almamış olması en büyük tesellimiz. Maalesef kundaklama girişiminde maddi hasar meydana geldi.”

Dresden’de camiye saldırı İçeriye girip...
Berlin DİTİB Dini Danışma Kurulu Başkanı Dr. Emre Şimşek ve Eyalet Birliği Başkanı Yakup Ayar, saldırıya uğrayan DİTİB Fatih Camii’ni ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini ilettiler. Dr. Emre Şimşek, “Camilere yönelik saldırıdan büyük üzüntü ve kaygı duyuyoruz. Bir an önce gerekli tedbirlerin alınarak saldırıların sona ermesini diliyoruz” dedi.
Eylül 2016 tarihinde Fatih Camii’ne bombalı saldırı düzenlenmiş, din görevlisi ve ailesi olaydan şans eseri kurtulmuştu. Haziran 2019 tarihinde camiye taşlı saldırı yapılmış, Şubat 2021 tarihinde ise caminin duvarları siyasi sloganlar içeren yazılarla boyanmıştı.

Dresden’de camiye saldırı İçeriye girip...

Dresden’de camiye saldırı İçeriye girip...

Dresden’de camiye saldırı İçeriye girip...