Katar'ın başkenti Doha'daki Lusail Stadı'nda oynanan Arjantin-Hırvatistan maçını İtalyan hakem Daniele Orsato yönetti.

Dünya Kupası’ndaki 11. golünü atan Lionel Messi, Gabriel Batistuta’yı geride bırakarak kupa tarihinin en golcü Arjantinli oyuncusu olmayı başardı.

39’da Arjantin, Julian Alvarez’in golüyle farkı 2’ye çıkardı. Lionel Messi’nin pasıyla orta alanda topla buluşan Julian Alvarez, topu çok iyi sürerek ceza alanı içine girdi. Hırvatistan savunmanın bir türlü uzaklaştırmadığı topu tekrar önünde bulan Julian Alvarez, altıpas içinde vuruşunu yaparak topu filelerle buluşturdu.

Dünya’nın gözlerini alamadan takip ettiği Messi o gözlerin pasını 69’da sildi. Sağ kanattan çizgi üzerinde yaptığı müthiş hareketlerle ceza alanı içine giren Lionel Messi, Josko Gvardiol’dan sıyrıldıktan sonra pasını Julian Alvarez’e çıkardı. Julian Alvarez, altıpas önünden sağ ayağıyla yerden vuruşunu yaparak topu filelerle buluşturdu.

Lusail Iconic Stadyumu’nu hınca hınç dolduran Arjantinli taraftarlara, ekranları başında izleyen milyonlara muhteşem bir gece yaşatan Messi final için beklemeye geçti.

Lionel Messi, 25. Dünya Kupası maçına çıktı. Messi, Alman futbolcu Lothar Matthaus'a ait olan rekoru egale etmiş oldu.

Messi, maçta takımının ilk golüne imza atarken Dünya Kupası'ndaki 11. golünü kaydederek kupa tarihinin en golcü Arjantinli oyuncusu olmayı başardı.