Yaklaşık bir saat süren görüşme sonrası açıklama yapan Destici, seçim değerlendirmesi yaptıklarını, sahadan gelen çalışmalara göre cumhurbaşkanlığı seçimlerinde birinci turda Erdoğan'ın kazanacağını ve Meclis'te de çoğunluğu Cumhur ittifakı'nın elde edeceğini düşündüklerini belirtti.

Destici, "Bu seçim sistemi, elbette birleşenlere, tek liste altında seçime katılanlara büyük avantaj sağlıyor. Şu anda Cumhur İttifakı'nın yüzde 49-50 civarında oyu var. Partiler ayrı ayrı girdiğinde kayıp yaşanacaktır. Dördü birden girdiğinde elbette ki yüzde 49-50'lik oyla Meclis'te yüzde 60 çoğunluk elde edilebilir. Cumhur İttifakı'nın milletvekili sayısı 360'ın üzerine çıkabilir" dedi.

İttifaktaki dört partinin kendi listelerini hazırladığını, BBP olarak 81 ilde kendi adaylarıyla seçime girecek şekilde hazır olduklarını ifade eden Destici, "Ama şu gerçeği de buraya bırakıyorum. Kim ortak listeyle girerse buna büyük imkan sağlayacaktır. Bununla ilgili somutlaşmış bir sonuç yok ama bu çalışmalar olmadığı anlamına da gelmiyor" sözlerini ekledi.

Kaynak: BBC