Spor Toto Süper Lig’in 21. haftasında Giresunspor ile Galatasaray karşı karşıya geldi. Çotanak Stadı’ndaki mücadeleyi sarı-kırmızılı takım 4-0 kazanmayı başardı. Lider Galatasaray galibiyet serisini 10 maça çıkarıp puanını da 48’e yükseltti. Giresunspor ise 21 puanla 13. sırada kaldı.

Galatasaray’da Icardi 45. dakikadaki penaltıda kaleci Onurcan’a takıldı. 3 dakika sonra Onurcan ile savunmanın hatasını iyi değerlendiren Mertens, sarı-kırmızılı takımı 1-0 öne geçirdi. 60’ta ise Dubois’nın ceza sahası dışından çektiği enfes şutta top filelere gitti ve sarı-kırmızılılar iyice rahatladı. 88’de Dubois’nın ardından Rashica da Galatasaray formasıyla ilk golünü atarak galibiyete katkıda bulundu. Oyuna sonradan giren bir başka isim olan Yunus da 90+5’te sahneye çıkıp maçın skorunu da 4-0 olarak ilan etti.

Ligin 22. haftasında Galatasaray 1 Şubat Çarşamba akşamı Ümraniyespor’u konuk edecek. Giresunspor da aynı gün Giresunspor deplasmanına çıkacak.

GOLLER

45+3. dakikada Kerem Aktürkoğlu’nun ara pasında Icardi, kaleci Onurven Piri ile karşı karşıya kaldı. Bu oyuncunun vuruşunda Onurcan Piri’den dönen topu, Mertens ağlara gönderdi. 0-1

60. dakikada Galatasaray farkı 2’ye çıkardı. Icardi’nin pasında Bitexen Giresunspor ceza sahası ön çizgisinde topla buluşan Dubois’in sert şutunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 0-2

88. dakikada Galatasaray 3. golü buldu. Bitexen Giresunspor defansı çıkmak isterken Rashica topu kaptı. Kaleci Onurcan Piri ile karşı karşıya kalan Rashica’nın yerden vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti. 0-3

90+5. dakikada Galatasaray farkı 4’e çıkardı. Ceza sahasına yapılan ortada Gomis kafa ile topu Yunus Akgün’e aktardı. Bu oyuncunun vuruşunda top köşeden ağlara gitti. 0-4

LİGDE İLK KEZ ÜST ÜSTE 10 GALİBİYET

Galatasaray, Giresunspor galibiyetiyle Süper Lig tarihinde ilk kez bir sezonda art arda 10. galibiyete ulaşmayı başardı.

Sarı-kırmızılı takım, ligde daha önce bir sezon içinde en fazla 9 maçlık galibiyet serisi yaşamıştı. Galatasaray, Süper Lig'de Mustafa Denizli yönetiminde 1987-1988 sezonunda, Fatih Terim idaresinde ise 2011-2012'de üst üste 9 galibiyet elde etmişti.

OKAN BURUK DA TARİHE GEÇTİ

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk da sarı-kırmızılı takımın tarihine geçmeyi başardı.

Buruk, Giresunspor maçından sonra resmi maçlarda Galatasaray'ın başında en uzun süreli galibiyet serisinin sahibi olan Mustafa Denizli'yi yakaladı.

Sarı-kırmızılı takım, resmi maçlarda 1987-1988 sezonunun son bölümü ile 1988-1989 sezonunun ilk haftalarında elde ettiği 13 galibiyetlik seriye, Denizli yönetiminde ulaşmıştı.

Okan Buruk, aynı zamanda Galatasaray'ın başında ligde bir sezonda üst üste 10 galibiyet gören ilk teknik direktör unvanına da sahip oldu. (SÖZCÜ)