2019 yılından itibaren aralıksız olarak düzenlenen Türk Toplumu Sanat Sergisi, Birleşik Krallık’ta yaşayan sanatçıların üretkenliğini teşvik etmek, onları sanatseverlerle buluşturmak ve Türk toplumunun birliğini güçlendirmeyi hedefliyor. Sergi, Londra Yunus Emre Enstitüsü Sanat Galerisi’nde sanatçıların ve ailelerinin yoğun ilgisiyle gerçekleşen bir törenle ziyarete açıldı. Sanatçılara destek olmak ve tanınırlıklarını artırmak amacıyla dileyen sanatçıların eserlerinin satışının da yapılacağı sergi, 25 Mart 2024 tarihine kadar ziyarete açık olacak.

İngiltere'de gece eğlenmeye çıkarken gizlice videoya çekilen kadınlar 'kendilerini güvende hissetmiyor' İngiltere'de gece eğlenmeye çıkarken gizlice videoya çekilen kadınlar 'kendilerini güvende hissetmiyor'

Gelin sanatla buluşalım

Gelin sanatla buluşalım

Gelin sanatla buluşalım

Gelin sanatla buluşalım

66 EŞSİZ ESER SEÇİLDİ
Bu yıl sergiye 113 başvuru yapıldı ve 46 sanatçının geleneksel sanatlardan dijital sanata, fotoğrafçılıktan el işi projelerine kadar geniş bir yelpazede sanatsal ifadeleri temsil eden 66 eşsiz eseri seçildi. Serginin küratörlüğünü bu yıl da 7 sanatçıdan oluşan seçkin bir jüri grubu üstlendi: Türkiye’nin Londra Başkonsolosu Bekir Utku Atahan, Yunus Emre Enstitüsü Londra Müdürü Mehmet Karakuş, sanatçılar Ali Haydar Yeşilyurt, Cevdet Akman, Nagihan Seymour, Nilay İşlek ve Rümeysa Memiş. Jüri üyeleri eserleri özgünlük, yaratıcılık, teknik ve ifade biçimlerine göre değerlendirdi. Açılış törenine sanatçılar, sanatseverler, diplomatlar, gazeteciler ve akademisyenlerin de aralarında bulunduğu seçkin davetliler katıldı.

KATILIM SERTİFİKASI VERİLDİ
Jüri üyeleri her sanatçıya katılım sertifikası takdim etti. Konuklar, sergilenen eserlerin ve etkinliğin canlı atmosferinin tadını çıkarırken, Türk mutfağından ikramlıklar ve samimi sohbetler eşliğinde keyifli vakit geçirdiler. Proje koordinatörlüğünü Ayşe Gökçen Yücel’in, proje asistanlığını Ayşe Kaya, Meryem Küçük ve Şehribanu Turan’ın yaptığı, ayrıca sekreteryasını Merve Zorpineci Özcan’ın ve teknik desteği Sevim Çakır’ın gerçekleştirdiği sergide, toplamda 81 eserle 46 sanatçı yer aldı.