Google CEO'su Sundar Pichai, şirketin geliştirdiği yapay zeka uygulaması Bard'ın nasıl çalıştığını tam olarak anlamadığını açıkladı.

Öğretilmeyen bir yabancı dili kendi kendine öğrenen ve ekonomi problemlerini sahte kitaplar kullanarak çözen Bard'ın bazı özelliklerini tam olarak anlayamadığını kaydeden Pichai, bu durumun yapay zeka sistemlerinin kendi kendilerine öngörülemeyen yetenekler kazanabileceklerini gösterdiğini söyledi.

Google'ın ChatGPT’ye rakip olarak geçen ay kullanıma sunduğu Bard, programlanmadan Benaglce öğrenerek herkesi şaşırtmıştı. CBS News'in haberine göre Bard, geçen hafta da var olmayan beş kitaba dayanarak enflasyonla ilgili bir makale yazdı.

“Bu alanda çalışan bizlerin ‘kara kutu' olarak nitelediği bir özellik var, yani tamamen anlamıyoruz. Bir şeyi neden söylediğini tam olarak bilemiyoruz” diyen Pichai, CBS kanalındaki 60 Minutes programında sunucunun “Peki o zaman topluma neden sundunuz?” sorusuna, “Bence biz insan aklının nasıl çalıştığını da tam olarak anlamıyoruz” yanıtını verdi.

‘ÇOK ZARARLI OLABİLİR’

Google olarak yapay zekayı yararlı olacağı şekilde çalışması için uğraştıklarını, yanlış kullanılırsa çok zararlı olabileceğini vurgulayan Pichai, bu durumun kendisini endişelendirdiğini belirterek “Teknoloji çok hızlı ilerliyor, tüm yanıtlara sahip değiliz. Bu yüzden geceleri uyuyamadığım doğru” dedi.

İngiliz DailyMail sitesi de, editörlerinin test ettiği Bard'ın 2023'ten itibaren dünyaya hükmetme planı yaptığını söylediğini aktardı. Bard, bazı zor sorulara da “Bu konuda size yardım edemeyeceğim” ve “Bu sorunun net bir yanıtı yok” gibi cevaplar verdi.