Türkiye 6 Şubat’ta meydana gelen 2 büyük deprem felaketinin yaralarını sarmaya çalışıyor. İlki 7,7 ikincisi 7,6 büyüklüğündeki deprem 11 ilde büyük yıkıma yol açtı. Arama kurtarma çalışmaları devam ederken can kaybı maalesef 40 bini geçti.

Depremden etkilenen vatandaşlara, hem Türkiye’nin hem de dünyanın farklı yerlerinden milyonlarca kişi destek olmak için seferber oldu. Bu süreçte daha önce planlanan bütün konser ve etkinlikler ya iptal oldu ya da ertelendi. Türkiye’deki yüzlerce sanatçı deprem bölgesindekilere yardım etmek için seferber oldu.

Bölge halkının insani düzeyde yaşam koşullarına ulaşmasını sağlamak için el birliği ile desteklerin devam etmesi gerektiğini açıklayan BKM; bu nedenle, 21 Şubat’tan itibaren sahnelere geri döneceklerini açıkladı. Geçtiğimiz günlerde deprem bölgesine 2 milyon TL bağışta bulunan BKM’den yapılan açıklamada, yakın zamanda gerçekleşecek etkinliklerin bütün gelirlerinin depremzedelere bağışlanacağı açıklaması yapıldı.


BKM oyuncuları tarafından sahnelenen “Güldür Güldür Show” ‘un daha önce duyurulan Londra etkinliği ise yine 23 Şubat’ta yapılacak. 23 Şubat Perşembe akşamı saat 19.00’da Londra Eventim Apollo’da yapılacak etkinliğin geliri depremzedelere bağışlanacak.
 
BKM’den yapılan açıklama şöyle; Ülkemizi sarsan, büyük kayıplar yaşadığımız deprem felaketinin derin üzüntüsü içindeyiz. Bu afetten sağ kurtulanların güç yaşam koşullarında mücadele ettiği bölgemize destek olmak için ilk andan itibaren tüm imkanlarımızı seferber ettik. Kalbimizi yakan bu yıkımın etkilerine bir nebze olsun çare olmak için çalışıyoruz.   Ama bu yol uzun…


Bölge halkının insani düzeyde yaşam koşullarına ulaşmasını sağlamak için el birliği ile desteklerin devam etmesi gerekiyor. 

İşte tam da bu nedenle BKM  sahneye geri dönüyor!

Gerçekleşecek etkinliklerimizin gelirini afet bölgesine aktarmak için aldığımız bu kararı destekleyerek sahneye çıkacak tüm sanatçılarımıza yürekten teşekkürler.

6 Şubat’ta ertelediğimiz yurt çapındaki tüm etkinliklerimizi  21 Şubat Salı gününden itibaren  yeniden sahnelemeye başlıyoruz.”