Mustafa Köker/Dubai
TÜRKİYE’
nin uluslararası üne sahip tatlı ve şekerleme markası ‘Hafız Mustafa 1864’ BBC Good Food Middle East Magazine Awards’da “Baked Goods and Pastr” ödülüne layık görüldü.

Orta Doğu’nun yemek, gastronomi ve Mutfak Sanatları endüstrisinde prestij organizasyonu olarak Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai kentinde geleneksel olarak her yılın sonu veya başında düzenlenen düzenlenen bir etkinlik.

Uluslararası yemek ve içecek sahnesi olarak kabul edilen Dubai’de bu çeşitliliği kutlama amacıyla düzenlenen, ‘BBC Good Food Middle East Magazine Awards’ta, tüm dünyadaki gurmeler, uzmanlar, eleştirmenler ve halk oylaması ile gerçekleşir.

Ödül ve yarışmalar Birleşik Arap Emirlikleri’nde düzenlendiği için bölge ülkeleri Suudi Arabistan, Umman, Katar, Bahreyn, ve Kuveyt’in katılımı ile dünya çapında saygın bir üne sahip uluslararası misafirlerin de katılımı ile yapılıyor.

‘HAFIZ MUSTAFA’YA, ‘HAMUR İŞİ VE PASTACILIK’ ÖDÜLÜ

Bu yıl dünya genelinde 500 binden fazla kişinin oy verdiği ve en iyi restoran, en iyi şef, en iyi yeni mekan, en iyi tatlı ve en iyi kahve gibi birçok farklı kategoride yapılan 2023 yılı oylamasında, ‘Hafız Mustafa,’ “Hamur İşi Ve Pastacılık” alanında ‘en iyi’ ödülü aldı.

JP Post Bank çöktü: 1,2 milyon para transferi gecikti JP Post Bank çöktü: 1,2 milyon para transferi gecikti

Hafız Mustafa, dört ay boyunca devam eden bu süreçte ilk, ikinci ve üçüncü tur oylamaları geçerek; 5 rakibi ile finale kaldı. Jüri değerlendirmesi ve bağımsız oyların sayımı ile 25 Ocak tarihinde bu prestij ödülünün sahibi oldu. Ödül, Dubai’de düzenlenen görkemli törenle, Hafız Mustafa 1864 Yönetim Kurulu Üyesi Eren Ongurlar ve Yurt Dışı Yönetim Direktörü Ahmet Halit Demir’e takdim edildi.

YARININ LEZZET DÜNYASINI İNŞAA ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Hafız Mustafa’nın Yönetim Kurulu Üyesi Eren Ongurlar, ödül sonrası şirket çalışanlarına hitaben yaptığı açıklamada, “Kıymetli Hafiz Mustafa Ekibi, Gurur duyacağımız bir başarıyı sizlerle paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyoruz”diye seslendi.

Ongurlar açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“BBC Good Food'un düzenlediği Middle East Magazine Awards 2023'te, Baked Goods and Pastry (Unlu Mamüller ve Pastacılık) alanında çok değerli rakiplerimizi birer birer geride bırakarak kıymetli bir ödülün sahibi olduk. BBC Good Food Middle East Magazin Ödülleri, yalnızca bağımsız seçmenlerin oyları ile ilerlemektedir. Dünya genelinde şeflerin ve gurmelerin de oy kullandığı bu yarışmada bu sene 500 binden fazla oy kullanıldı. Bu gurur verici tablo hepimizin ortak eseridir. Hafiz Mustafa, geçmişinden aldığı güçle, birlikte başarmanın verdiği heyecan ve mutlulukla yarının lezzet dünyasını ve başarılarını inşa etmeye devam edecektir. Geçmişimize baktığımızda, ödüller ve madalyalarla dolu 160 yıllık bir lezzet mirası görmekteyiz, geleceğe baktığımızda ise baş döndürücü yeniliklerle ve başarılarla karşılaşacağımızın bilincindeyiz. Bu ödülün 160. yılımızda gelmesi bizleri daha da gururlandırmıştır. Bizi bekleyen uluslararası başarılar ve ödüller mevcuttur ve bizler yorulmaksızın dünya çapında liderliğimizi ortaya koyacağına inanıyoruz. Hepinize emekleriniz için sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum.”

ULUSLARARASI OYLARLA HAFIZ MUSTAFA MARKASI TAÇLANDI

Yurt Dışı Yönetim Direktörü Ahmet Halit Demir de ödül gururunu paylaşırken, şunlar söyledi:

“Bu yıl dünya genelinde şeflerin ve gurmelerin da dahil olduğu, 500 binden fazla oy kullanımı gerçekleşti ve gelen uluslararası oylar ile markamız bu değerli ödülün sahibi oldu. Bu başarı, tüm ekibimizin ortak çalışmasının bir sonucudur. Yarının lezzet dünyasını, takım arkadaşlarımızla birlikte başarıya ulaşmanın sevinç ve heyecanıyla inşa ediyoruz. Geçmişimize baktığımızda, ödüller ve madalyalarla dolu 160 yıllık bir lezzet mirası görmekteyiz, geleceğe baktığımızda ise baş döndürücü yeniliklerle ve başarılarla karşılaşacağımızın bilincindeyiz. Değerli oylarınız ve desteğiniz için bir kere daha teşekkür ederiz.”

IMG_1594