Mustafa Köker
LONDRA
- Lezzeti ve kalitesiyle Türkiye’nin parlayan yıldızı olmaya aday markası ‘Hafız Mustafa 1864Dubai’den sonra İngiltere’nin başkenti Londra’da yeni şubesini açmaya hazırlanıyor.

Hafız Mustafa 1864’ün Londra şehir merkezinde, Harrods’un karşısında açacağı mağazanın dekorasyonu devam ediyor.

Bostancı Beach Restaurant, Hayata Döndü Bostancı Beach Restaurant, Hayata Döndü

Geçen yüzyılın başlarında aldığı uluslararası ödüllere yenilerini ekleyerek farklı coğrafyalarda büyümesini sürdüren Hafız Mustafa, Londra’nın prestijli semtlerinden Knightsbridge’de, Türkiye’yi temsil edecek.

Yaklaşık beş yıl önce dünyaca ünlü “The Dubai Mall”da hizmet vermeye başlayarak Türkiye dışına açılan ‘Hafız Mustafa 1864’, Londra’da, ünlü Harronds mağazasına komşu olacak.

İş adamları Avni Ongurlar liderliğinde oğulları, Emre ve Eren Ongurlaryönetiminde; İstanbul, Antalya, Bodrum’da 15, ve Dubai olmak üzere 16mağazasıyla, Türkiye’nin seçkin bir markası olarak uluslurarası yolculuğa çıkan ‘Hafız Mustafa’, dünyanın kültür, finans ve ticaret merkezlerinden biri olan Londra’da Türkiye’nin tanıtımına katkıda bulunacak.

Hafız Mustafa Yönetimin Kurulu Başkanı Avni Ongurlar ve yönetim timini oluşturan oğulları Eren ve Emre Ongurlar.

ULUSLARARASI ÖDÜLLERLE KALİTE ONAYI

‘Hafız Mustafa 1864’ markası, Brüksel merkezli tat değerlendirmesi ve sertifikasyonu alanında dünyada lider kuruluşlardan olan ‘International Taste Institute’, 2019 yılı tüketici gıda ve içecek ürünleri değerlendirme alanında ‘Super Taste Award’ın sahibi oldu.

Geçen yıl, ‘Foodlife Magazin’ tarafından yönetim kurulu başkanı Avni Ongurlar’a, “Türkiye’nin Turizm ve Kültür Elçisi” ödülü takdim edildi.

Yine aynı yıl, “Dünyanın En Efsanevi 150 Tatlı Mekanı” listesinde ikinci olarak kalitesini bir kez daha tescil ettirdi.

Ocak ayında ise, ‘BBC Good Food Middle East Magazine Awards’da “Baked Goods and Pastr” ödülüyle kalite ve lezzetini taçlandırdı.

TURİZM VE KÜLTÜREL TANITIMA ‘TATLI’ KATKI SAĞLIYOR

Hafız Mustafa, tüketici renkliliği ile sektörde kendine yeni bir alan oluştururken, müşterilerinin çoğunluğunu turistlerin oluşturması nedeniyle Türk turizmine de katkılarıyla öne çıktı.

Hafız Mustafa Yönetim Kurulu Başkanı Avni Ongurlar
Hafız Mustafa Yönetim Kurulu Başkanı Avni Ongurlar, sadece ticari firma olarak görülmelerinin doğru olmadığını hatırlatarak, turizme katkılarından söz ederken, “Turizme çok ciddi katkı sağlıyoruz. Yıllık 60 milyon müşterimizin yaklaşık yüzde 60’ını turistler oluşturuyor. Bizim de hem yaz hem kış sezonumuz var. Ayrıca dünyanın hemen hemen her yerinden, şube açmamız yönünde ciddi teklifler de alıyoruz” diyor.

Yurt dışı açılımında yapılan yatırımla birlikte Türkiye’nin ihracatına önemli katkı sağladıklarının da altını çizen Ongurlar, “Sadece şube açmakla kalmıyoruz, aynı zamanda gittiğimiz yere üretimimizi ve kültürümüzü de taşıyoruz. Kültürümüz Osmanlı’dan geliyor ve ismimize de ilgi ve merak çok yüksek. Örneğin, Osmanlı’da da olan fesi, ürünümüze yabancı bir madde gelmemesi adına biz de takıyoruz. Kısaca tadımızla, ambalajımızla, dizaynımızla bir bütün olarak kültürümüzü de tanıtmış oluyoruz. Ben hafız değilim ama işimin hafızı olmak, yani en iyisini yapmak hedefiyle ilerliyorum” diyerek idealist bir iş adamı portresi çiziyor.

PRESTİJLİ BÖLGEDE DEV MAĞAZA, VE ÜRETİM FABRİKASI

Hafız Mustafa, Londra kent merkezinde, Knightsbridge bölgesinde, ünlü Harrods mağazasının karşısında dekorasyonunu devam eden mağazasını açılışa hazırlarken, taze ürünler içinde üretim fabrikasının kuruluşunu sürdürüyor.