HALİL YETKİNLİOĞLU

LONDRA

Deprem bölgesindeki ihtiyaç sahibi çocuklara tam destek olmak için velilerin bağış kampanyasına katkı için yaptıkları çesitli yiyecekler atölyeler sonrası kermes düzenlendi.

Sevilen oyuncu İnci Türkayİnci’s Drama Club öğrencileri ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı çoşkuyla kutladı. 

Incis Drama Club Londra’da 6 yıldır İnci Türkay, Bilge Bilgi ve diğer eğitmenleri ile çalışmalarını sürdürüyor.

Etkinlikte gerçekleştirilen drama, dans, bilim ve resim atölyeleri çok ilgi gördü. Gönüllü velilerin deprem bölgesine bağış kampanyasına katkı için yaptıkları çesitli yiyecekler atölyeler sonrası düzenlenen kermeste satıldı. Anne ve babalarında çocukları ile bütün etkinliklere katılması tam bir bayram coşkusu yarattı.

Kuzey Londra’da Kıbrıs Türk Toplum Merkezi salonunda düzenlenen etkinlikten elde edilen  gelirin tamamı deprem bölgelerinde yaşayan ihtiyaç sahibi çocuklara ulaştırmak amacıyla ÇABA derneği ÇABAÇAM çalışmalarına bağışlandı.

İNCİ TÜRKAY KİMDİR?

İnci Türkay 15 Temmuz 1972 yılında İzmir’de doğmuş tiyatro oyuncusudur.

Eğitimini Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nde tamamlamış ardından Trabzon Devlet Tiyatrosu ve Ankara Devlet Tiyatrosu’nda çalışmıştır. 2000 yılında Sylvia adlı oyun ile katıldığı Tiyatro İstanbul’da birçok oyunda oynamıştır ve pek çok prestijli tiyatro ödülünün sahibi olmuştur. 2003 yılında “Sihirli Annem” dizisinde başrol oyuncusu olarak “Betüş” rolünde oynadı ve çocukların en çok sevdiği ünlüler arasında ilk sıralara yükseldi. Ardından, “Duma Duma Dum” adlı programın da sunuculuğunu üstlendi. Betüş karakteriyle  defalarca “En sevilen dizi kahramanı” seçildi. 

Dünya Varmış, İki Oda bir Sinan, Teyzeanne, Cuma ya Kalsa ve Köstebekgiller rol aldığı diğer dizilerdir. 4 sinema filmi çekmiş ve reklam filmlerinde oynamıştır.

2016 yılından beri oğlu Ali ile Londra’da yaşamaktadır. Kurucusu olduğu ve kendi adını verdiği ‘drama okulunu’ yönetmektedir