İYİ Parti Kurumsal İlişkiler Başkanı Cihan Paçacı, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in isteği üzerine görevinden istifa etti.

Cihan Paçacı, Habertürk yazarı Nagehan Alçı'ya ya verdiği söyleşide, Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı itirazlar olduğunu belirterek, "Kemal bey adaylıkta diretirse, İYİ Parti kendi adayını çıkarır" demişti.

Paçacı bu açıklamasının ardından yeni bir açıklama yaparak İYİ Parti’deki Kurumsal İlişkiler Başkanlığı görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Paçacı'nın istifasını İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in istediği öğrenildi. Akşener bu ifadeleri Altılı Masa'nın iradesine müdahale olarak gördüğünü ifade ederek Paçacı'dan istifa etmesini istedi.

Akşener devam eden Altılı Masa toplantısında liderlere bu konuda bilgi verdi.

Paçacı açıklamasında, “Ülkemizin ve milletimizin umudu olan Altılı Masa’nın Cumhurbaşkanı adaylık sürecine dair, bir gazeteciye verdiğim demecin, maksadı aşan yorumlara neden olduğunu görüyorum. Demokrasimize nefes aldıracak bir süreçte büyük emek harcayan, Sayın Genel Başkanımızı ve partimizi, aynı zamanda, Altılı Masayı oluşturan Sayın Genel Başkanların iradelerini koruyup kollamak amacıyla; İYİ Parti’deki Kurumsal İlişkiler Başkanlığı görevimden istifa ediyorum” ifadelerini kullandı. (BBC TÜRKÇE)