Utah eyaletinde yaşanan olayda, üç çocuk annesi Kouri Richins geçen yılın Mart ayında polisi arayıp, kocası Eric Richins’in bedeninin “soğuk” olduğunu söyledi.

Kouri Richins, eşine votkalı bir içecek hazırladığını ve birkaç saat sonra hareketsiz bir halde bulduğunu anlattı.

Daha sonra yapılan otopside Eric Richins’in aşırı dozda fentanil nedeniyle öldüğü saptandı. Adli tıptan yapılan açıklamada, Richins’in vücudunda ölüme yol açacak dozun beş katı bulunduğu kaydedildi.

Fentanil, ABD Uyuşturucuyla Mücadele Kurumu'na göre eroinden 50 kat daha güçlü olan bir ağrı kesici. Genelde hastanelerde şiddetli ağrı çeken kanser hastalarının tedavisinde kullanılıyor.

Mahkeme belgelerine göre, Kouri Richins Aralık 2021 ve Şubat 2022 arasında, daha önce uyuşturucu suçlarından tutuklanmış biriyle mesajlaştı ağrı kesici haplar istedi.

Richins, hidrokodon haplarını aldı ve daha sonra daha güçlü bir ağrı kesici isteyip “Michael Jackson’ınkilerden” diyerek açıkça fentanil almak istedi.

İddianameye göre önce Kouri Richins, eşiyle bir sevgililer günü yemeği yedi ve daha sonra kocası rahatsızlandı.

İddianamede “Eric zehirlendiğine inanıyordu. Eric bir arkadaşına eşinin onu zehirlemeye çalıştığını söyledi” deniliyor.

İki hafta sonraysa Kouri Richins daha çok fentanil aldı.

Savcılar, Richins’in 4 Mart’ta gecesi polisi arayıp, eşini hareketsiz bir halde bulduğunu söyledi.

Kouri Richins

KAYNAK,KPCW

Daha sonra, eşine Moscow Mule adlı votkalı bir kokteyl hazırladığını, daha sonra kabus gören küçük çocuklarından birinin yanında uyuduğunu anlattı.

Yatak odalarına döndüğündeyse, eşinin bedenini soğuk bir halde bulduğunu söyledi.

Richins, cinayet suçlamasıyla karşı karşıya kalmadan iki ay önce çocukların, sevdikleri birinin ölümüyle başa çıkabilmesine yardımcı olmak için “Are You With Me? – Benimle misin?” adlı resimli bir kitap yazdı.

Kouri Richins yerel bir radyoya yaptığı açıklamada kitabı hem kendisinin hem de üç oğlunun “huzur” bulabilmesi için yazdığını söylemişti.

Richins kitabını da “müthiş bir eş ve harika bir baba” diye tanımladığı eşine ithaf etmişti.