Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun paylaştığı videoda, geçtiğimiz günlerde TV100 kanalında katıldığı bir yayın sırasında 'paramiliter artıkları' olarak tanımladığı SADAT reklamının geçmesini hatırlatıp sert ifadeler kullandı. SADAT'a "Be gafiller, be şerefsizler, be akılsızlar, be müptezeller, be çakallar… Be çakallar, siz mi beni korkutacaksınız? Sizin önünüzde diz çöküp yaşamaktansa ayakta ölmeyi tercih ederim." diyerek seslenen Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Silahlı insanların olduğu reklamla güya beni tehdit ediyorlar. O resimdeki mesaj net. 'Sizin için geleceğiz' diyorlar. Benim için beyefendiler geleceklermiş. Şimdi halkım beni iyi dinlesin, tane tane anlatacağım. Vatandaşımızın ne olup bittiğini anlamasını istiyorum. Bu paramiliter artıklar daha büyük bir resmin bir parçası. Her şeyin temelinde aslında tek bir şey var. O da para. Çok para. Doymayacakları kadar para. Halkımızdan çalınan bu para. Bu parayı çalan Beşli Çeteler var. Beşli Çete dediğime bakmayın, bunların kod ismi beşli. Aslında bunların sayısı binlerce".

Bu iktidar döneminde çalınan parayı uzman arkadaşlarına hesaplattığını söyleyen Kılıçdaroğlu "418 milyar dolar. Sonra çıktım, çok açık ve net şekilde söyledim. Tahsil edeceğim rakam budur ve defterinize yazın. Sizden 418 milyar doları, iktidarımızda tahsil edeceğiz ve alacağız," dedi.

Önce kendisiyle konuşmak ve anlaşmak istediklerini vurgulayan Kılıçdaroğlu "Kapıyı yüzlerine kapattım. Her türlü operasyona başvurdular ve artık son aşamaya geldik. Silah ve suikast tehditleri. Son uyarılarını yapıyorlar akıllarınca," ifadelerini kullandı.

Sonuna kadar bu paranın peşinde olacağını vurgulayan Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı: "Be gafiller, be şerefsizler, be akılsızlar, be müptezeller, be çakallar… Be çakallar, siz mi beni korkutacaksınız? Sizin önünüzde diz çöküp yaşamaktansa ayakta ölmeyi tercih ederim. Hodri meydan, gelin görüşelim. Allah nasip eder de yaşarsak hayatınız boyunca görüp görebileceğiniz en büyük kâbus olmaya devam edeceğim. Trolleriniz beni yolumdan çeviremez. Durduramazsınız."

Kılıçdaroğlu son olarak "Şunu da söyleyeyim. Eğer bana bir şey olursa halkıma emanetimdir. O 418 milyar doları siz tahsil edeceksiniz. Gençlerimizin geleceğidir bu para. Bu ülkenin doğmamış bebeklerini parasıdır o para. Her kuruşunu tahsil edeceksiniz. 85 milyona tahsis edeceksiniz o parayı. Benim size vasiyetimdir bu,” ifadelerini kullandı.

TEPKİ ÇEKEN SADAT REKLAMI

Seçim güvenliğini tehdit ettiği gerekçesiyle tartışmaların odağında bulunan SADAT'ın TV100'de Uğur Dündar'ın Kılıçdaroğlu ile röportajı sırasında "Stratejik danışmanlık eğitim ve lojistik hizmetleri" ifadeleriyle yayına giren reklamı gündemin üst sırasına oturdu. 

TV100'e gelen tepkiler üzerine kanalın ilk olarak Genel Yayın Yönetmeni Alican Değer bir açıklamada bulunmuştu. “Evet yasadışı olmasa bile bu politik anlamda bir hatadır." diyen Değer, olayı 'reklam servisinin siyasi bilgi eksikliğine bağladı', "Reklam servisimizin siyasi bilgi eksikliği yüzünden Sayın Uğur Dündar’ın, hele hele de Sayın Kılıçdaroğlu’nun hedef alınması kabul edilemez” dedi. TV100 yayın yöneticisi şunları söyledi: "SADAT geçtiğimiz ay bizim de içinde bulunduğumuz bazı kanallara 8 saniye uzunluğunda sınırlı sayıda alt bant reklam yollamış idi. Böylesine politik göndermeleri ve entrikal incelikleri bilmeyen reklam servisimiz SADAT reklamını zaman zaman programların içerisine koyarak görevini yapıyordu. Nitekim Sayın Uğur Dündar’ın Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı programda 100’ü aşkın alt bant reklamın içine bu reklamı da yerleştirmiş. Yayın yönetim durumu fark ettiği an müdahalede bulundu."

Bu arada programın suncusu Uğur Dündar da ilk olarak sosyal medyada gelen tepkilerin ardından Twitter hesabından, "Programın içine alınan reklâmlar konusunda hiçbir bilgim, ilgim yok. Reklâm bölümü bir aydır kullanılan Sadat reklamını, yaklaşık 3 saati bulan bizim programın yayınında sadece 8 saniye kullanmış. Televizyon yönetiminin müdahalesiyle kaldırılmış. Ve tekrar ekrana getirilmemiş." açıklamasını yapmıştı. (EURONEWS TÜRKÇE)