ETKİNLİĞİN BİR PARÇASI OLDULAR 

Belediye Başkanı Philip Glanville, daha önceden yapılmış bir programı olması nedeniyle özür dileyerek törene katılamazken, Belediyeyi temsilen Belediye Meclis Üyeleri Caroline Woodley ve Soraya Adajera, ayrıca Hackney CVS - Hackney Giving Program Müdürü Sarah Watson, Hackney Belediyesi Arşivleri bölümünden Elizabeth Green, Hackney

Belediyesi Gönüllülük Birimi’nden Cornelia Harrison’a da vardı.

Tören, Vakıf Mütevelli heyetinden Halil Salih’in kısa bir konuşma yaparak, gelenlere teşekkür etmesiyle başlarken, Belediye Meclis üyeleri de konuşmalarında Kıbrıs Türk Kültür Derneği’ni Hackney ve civar belediyelerde yaşayanlara bugüne kadar verdiği hizmetlerden ötürü tebrik ettiler ve ağaç dikme etkinliğinin bir parçası olabilmekten dolayı mutlu olduklarını dile getirdiler. 
 

1 YILDA YAPILAN PLAN

Ağaç dikimi, Kıbrıs Türk Kültür Derneği’nin Haziran 2022 den beri Gülnur Salih’in koordinatörlüğünde, Papatya Alkan-Genca’nın Proje memuru olarak çalıştığı, “Londra’daki Kıbrıslı Türkler” Miras Projesi’nin bir etkinliğidir. 
 

Kıbrıs Türk Kültür Derneği Koordinatörü Gülnur Salih yaptığı açıklamada “Bu etkinliği, derneğimizin 45. yılını kutlamak, halkla paylaşmak ve gelecekte derneğimizin anılmasını sağlamak amacıyla düzenledik. Bir senedir planlarını yaptığımız ağaç dikme işini, bu konuda yoğun olarak çalıştığımız, Hackney Belediyesi ile yüzlerce kez yazıştığımız, telefonlaştığımız, parkta buluştuğumuz, ağaç yerini tespit etme hazırlıkları gibi çok uzun ve yorucu süreçten geçtikten sonra ancak gerçekleştirebildik” dedi. 

Gülnur Salih, yeni dünya ağacını da “hem Akdeniz bölgesinde yaygın olarak bulunduğu, hem de zorluklara dayanma gücü ve şansı sembolize ettiği için” seçtiklerini vurguladı.