KKTC halkı, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar‘ı Londra dönüşü sevgiyle karşıladı Foto Galeri: KKTC halkı, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar‘ı Londra dönüşü sevgiyle karşıladı


Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Londra temaslarını tamamlayarak ülkeye döndü.
İngiltere’de vereceği konferans öncesinde Rum ve Yunanlı öğrencilerin protestosuna maruz kalan Cumhurbaşkanı Tatar’ı ülkeye dönüşünde vatandaşlar; alkış, pankart ve bayraklarla karşılayarak destek belirtti.


Ercan Havalimanı’nda basın toplantısı düzenleyerek İngiltere’nin başkenti Londra’da yaptığı temasları değerlendiren Cumhurbaşkanı Tatar, kendisini karşılamaya gelen herkese teşekkür etti. 

Halkın birlik ve beraberlik içerisinde mücadelesini hak, hukuk, adalet ve egemen eşit devlet politikasını sonuna kadar savunacağını vurgulayan Cumhurbaşkanı Tatar engelleme ve protestoların, Kıbrıs Türk halkının haklı davasında mücadelesini sürdürmesinin önüne geçemeyeceğini ifade etti. 
Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’ye selametle dönmenin mutluluğu içerisinde olduğunu dile getirerek çok önceden planlan İngiltere ziyaretinde İngiliz Parlamentosu, Kıbrıs Türk sivil toplum örgütü yetkilileri, gençler, İngiliz medya mensupları ve çeşitli yetkililerle çok olumlu temaslarda bulunduklarını belirtti ve King’s Kolej’de davetli olarak konferans verdiğini kaydetti.

Konferansa katılmasını engellemek için Rum ve Yunanlı gençlerin çirkin sloganlarla protesto gösterisi yaptığını ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, bu saldırıya rağmen konferansı yaptığını söyledi.
Hadisenin; Türkiye, KKTC ve İngiliz medyasında yer aldığını, tüm kesimlerden de kendisine destek verildiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar; “Sesimizi duyurmamızı engellemeye çalıştılar. Bu çağda yapılan bu çirkin gösteriyi kınıyoruz. Egemen eşitliğimizi, varlığımızı, hakkımızı, kırmızı çizgilerimizi sadece duymak değil, duyurmamıza bile tahammül edemiyorlar” dedi.
Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türk halkının özgür, bağımsız ve demokratik bir halk olduğunu, kendi hakkını tayin etme hakkı bulunduğunu belirterek bu gibi eylemlerin, haklı davalarını anlatmasını engelleyemeyeceğini, bu olayların kendilerini daha da birleştirdiğini kaydetti.

İngiltere’de tüm kesimlerle çok olumlu görüşmeler yapıp yeni siyaseti anlattıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Tatar, muhalefete; “Bu işler oturmakla olmuyor. Haklı davamızı, yeni siyasetimizi anlatmak zorundayız” dedi.
İngiltere ziyaretine destek olan tüm yetkililere teşekkür eden Cumhurbaşkanı Tatar, randevuların kolay alınmadığını, böyle ziyaretlerin kararlılıkla devam edeceğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Tatar, deprem acısının da hiç dinmeyeceğini, gittiği her yerde yaşadıkları acıyı dile getirdiğini ifade ederek hayatını kaybeden canlara Allah’tan rahmet, ailelerine sabır diledi.

Türkiye Cumhuriyeti ile kederde ve mutlulukta bir olduklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a da; “Ülkeye hoş geldiniz” dedi.
Cumhurbaşkanı Tatar, basın toplantısının ardından Ercan Havalimanı’nda kendisini karşılayan vatandaşları selamladı ve teşekkürlerini sundu.
Karşılamada “Kıbrıs Türk’tür, Türk kalacak”, “Cumhurbaşkanı’mız Ersin Tatar yalnız değildir” şeklinde pankartlar açıldı ve sloganlar atıldı.

Cumhurbaşkanı Tatar’ı Ercan Havalimanı’nda eşi Sibel Tatar’ın yanı sıra; Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, DP Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı Fikri Ataoğlu, milletvekilleri, diğer yetkililer ile vatandaşlar karşıladı.