Halil Yetkinlioğlu/Londra

KUTLAMAYA Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş, eşi Sevcan Ertaş, KKTC Londra Temsilcisi Büyükelçi Çimen Keskin, Türkiye’nin Eğitim Müşaviri Mevlüt Ceylan, Eğitim Konsorsiyumu Başkanı Nuriye Mertcan, İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi Başkanı Kenan Nafi, TTFF Başkanı İrfan Davulcular, AS Başkan Ozan Beliğer, Onusal Başkan Nural Ezel, Notco Başkanı Osman Ercen ve Avrupalı Türk Markalar Birliği Başkanı Vehbi Keleş de katıldı. Bir şölen havasında geçen kutlama okulların ve futbolcu gençlerin kortej yürüyüşüyle başladı. Ardından şiirler okundu, günün anlam ve önemine dair konuşmalar, gösterileriler, spor müsabakaları, halat çekme ve çuval yarışı yapıldı.

‘KUTLAMALARI HEPİMİZ ÖZLEMİŞİZ’ 
Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş, etkinlikte yaptığı konuşmada, milli bayramların özellikle yurtdışında coşkuyla kutlanmasının büyük anlamlar taşıdığını ifade etti.
 

Büyükelçi Ertaş, “Bu kutlamalar, yeni neslimize, gençlerimize ve çocuklarımıza, bizi biz yapan değerleri aktarabilmenin çok önemli enstrümanları bunlar” ifadesini kullandı. Ertaş, “Böylesine anlamlı bir günü Londra’da sizlerle birlikte kutluyor olmaktan büyük bir mutluluk ve gurur duyuyorum iyi ki varsınız. Son üç yıldır böylesine kapsamlı bir program yapılmamış pandemi nedeniyle. Dolayısıyla hepimiz özlemişiz. Onu görüyorum hepinizde. İnşallah bir daha böyle şeyler yaşamayız ve bayramlarımızı böyle birlik içinde, coşku içinde, hep beraber bu güzel ülkede, başkentte kutlamaya devam ederiz” dedi. Milli bayramlarımızı kutlamanın insana coşku verdiğini belirten Ertaş, konuşmasını “Bu vesileyle, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, bütün gazilerimizi ve Cumhuriyet’in kuruluşunda emeği geçen herkesi rahmet ve milletle anıyorum. Bayramınız kutlu olsun” sözleriyle tamamladı.

GENÇLERE DUYULAN GÜVEN
KKTC Temsilcisi Büyükelçi Çimen Keskin, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasında,

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’da kurtuluş meşalesini yakarak başlattığı ulusal var oluş ve bağımsızlık mücadelesinin; zorlukların azimle, birlikle, beraberlikle ve cesaretle aşılabileceğinin önemli bir sembolü olduğunu vurguladı. Keskin, Atatürk’ün, Kurtuluş Savaşı’nın başlangıcını simgeleyen bu kutlu günü Türk gençliğine atfetmesinin gençlerimize duyulan büyük güvenin bir göstergesi olduğunu belirtti. Keskin, gençlere düşen görevin ülkesine, milletine ve insanlığa yararlı bireyler olarak yetişmek için azim ve kararlılıkla çalışarak ilerlemek olduğunu dile getirdi. Ardından sırasıyla TTFF Başkanı İrfan Davulcular ve Konsorsiyum Başkanı Nuriye Mertcan konuştu.

TÖREN KORTEJİNDE ŞU KURUMLAR YER ALDI:
Ali Rıza Değimencioğlu, Aziziye Camii Türk Dernek Okulu, Daventry Türk Dernek Okulu, Dr. Fazıl Küçük Türk Dernek Okulu, Hornsey Atatürk Okulu, Londra Atatürk Okulu, Luton Türk Dernek Okulu, Oakbury Türk Dernek Okulu, Rauf Raif Denktaş Türk Dernek Okulu, Reading Türk Dernek Okulu, Surrey Hülya Türk Dernek Okulu, Wimbledon Türk Dernek Okulu, Futbol Federasyonu.