ELİYANNA AVUKAT OLMAK İSTİYORDU 

Eliyanna'nın teyzesi Mariam, olay yerinden sadece yarım mil uzaklıktaki aile evinden konuştu. Dedi ki: "Avukat olmak istiyordu. , "Özel bir okula gitti ve önünde harika bir gelecek vardı" diyor.

Mariam şöyle devam etti: "Kız kardeşim eğitiminin parasını ödedi. Sevimli bir kızdı, jimnastik severdi. Saçını yapmayı severdi. Bundan hepimiz perişan durumdayız. Biz büyük bir aileyiz ve hepimiz kız kardeşim için buradayız. Daha sonra bir açıklama daha yapmayı planlıyoruz. Son 24 saatin kalp kırıklığını idrak edemiyoruz. Okula gitti ve eve gelmedi."

Genç bir çocuk, "parlak bir geleceğe sahip olarak tanımlanan 15 yaşındaki Eliyanna'nın okula giderken bıçaklanarak öldürülmesinin ardından dedektifler tarafından sorgulanarak gözaltında tutuluyor. Tanıklara göre, "çok sevilen" genç, Çarşamba sabahı Londra'nın güneyindeki Croydon'da yoğun saatlerde ayak uzunluğunda bir bıçakla boynundan bıçaklandıktan sonra öldü.

Kurbanı tanıyan 17-year-old bir çocuk, sabah 8.30 civarında yoğun Wellesley Yolu'nda gerçekleşen saldırıdan bir saatten biraz fazla bir süre sonra tutuklandı. Çarşamba akşamı olay yerine çiçekler ve kartlar bırakıldı.

Croydon'daki gençlik şiddetiyle mücadeleye yardımcı olan My Ends'in başkanı Anthony King, olaydan sonra kızın ailesiyle birlikteydi ve "kalbi kırık" olduklarını söyledi. Ekledi: "Önünde parlak bir gelecek vardı. GCSE yılındaydı."

Bay King, kızı "kesinlikle inanılmaz bir genç bayan" olarak nitelendirdi ve başkalarının onun "neşeli, çok komedi" olduğunu nasıl söylediğini anlattı. Ayrıca tutuklanan çocuğun son birkaç yıldır yerel topluluk grupları tarafından tanındığını söyledi. Görgü tanıkları, kızın ve saldırgan olduğu iddia edilenin bir ilişki içinde olmadığını söyledi.

Saldırının gerçekleştiği yere yakın bırakılan kartlardan biri şöyleydi: "Üzgünüm, bu çılgın dünyada yaşıyoruz, bu hiç mantıklı değil. Oraya yüksekten uç, annem sana bakacak. RIP güzel, sonsuza kadar genç, çok erken çekildi. Düşünceler ve dualar ailen ve arkadaşlarınla birlikte, Tanrı korusun."

Bir diğeri şöyle dedi: "Huzur içinde yat küçük prenses. Hayatının en iyi döneminde elinden alınmasına çok üzüldüm, ruhuma dokundın." Büyükşehir Polis Komiseri Sir Mark Rowley olay yerini ziyaret etti ve şunları söyledi: "15 yaşındaki bir kızın okula giderken anlamsız bir şekilde öldürülmesini anlamak imkansız. Şu anda en hayal edilemez kederle uğraşan bir aileyi desteklemek için bir araya gelen olağanüstü Croydon topluluğunun birçok üyesiyle tanışmak hareketli ve alçakgönüllüydü."

Kız, Croydon'daki özel bir kız okulu olan John Whitgift Okulu'nun Eski Sarayı'nda öğrenciydi. Okul yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Çok sevilen ve değerli arkadaşımızın ve öğrencimizin anlamsız ve trajik ölümü karşısında derinden şok olduk. "Eski Saray topluluğunun bu korkunç haberi kabul etmesi biraz zaman alacak ve bunu yapmaya çalışırken öğrencilerimize destek sunacağız. Her şeyden önce, bu hayal bile edilemeyecek kadar üzücü zamanda kızın ailesine sevgilerimizi ve en derin sempatilerimizi gönderiyoruz."

Güvenlik görevlisi Victor Asare, kanın "su gibi" aktığını ve kızın saldırıya uğramasının ardından halkın yardım için acele ettiğini söyledi. Dedi ki: "Kan su gibi geliyordu. Bir sürü insan geldi, herkes otobüsten indi. (Şüpheli) kaçtı. Herkes ağlıyor ve çığlık atıyordu. Kız yerdeydi.

"Onu yakalamaya çalıştık ve birçok insan kızı kurtarmaya çalıştı. Çok şok oldum, sarsıldım. Bu birinin kızı.' İşi bitirdim ama uyuyamadım, bu yüzden geri geldim, kızın iyi olup olmadığını görmek istedim." Bay Asare, yeşil bir okul blazer ceketi giyen kızın, "siyah, ince ve yaklaşık bir ayak uzunluğunda" bir bıçakla boynundan bıçaklanmadan önce "oğlanın yaklaşmasını istemiyormuş gibi göründüğünü" söyledi.

Acil servisler sabah 8.30 civarında Wellesley Road'a çağrıldı, ancak kızın 50 dakika sonra olay yerinde öldüğü açıklandı. Bir otobüs şoförü ve bir yoldan geçen-by, acil servisler gelmeden önce umutsuzca kızı kurtarmaya çalışırken görüldü, polis iki dakika içinde olay yerindeydi.

Sadece Bridget olarak adlandırılmak isteyen iki çocuk annesi şöyle dedi: "Daha önce otobüsteydim ve indim ve geri yürüdüm, onu dilendirenleri gördüm. Sürücü onu ve bir bayanı tutuyordu. Geri döndüğümde acil servisler zaten buradaydı." Kurbanın arkadaşları olduğuna inanılan diğer iki kız öğrencinin polis kordonunu geçmeye çalıştığını ancak geri tutulduğunu söyledi.

Çocuklar ve gençler için önleme ve müdahale projeleri yürüten Mainz World -'den James Watkins, sabah 9 ile 10 arasında olay yerinde kızın ailesiyle birlikteydi. Dedi ki: "Yıkıldılar ve daha da önemlisi şokta söyleyebilirim ki, bunun onlar için gerçek hissettirdiğini düşünmüyorum."

Whitgift Merkezi'nin dışındaki bantlanmış alanda 60 numaralı rotadaki kırmızı çift katlı bir otobüs, üç polis aracı ve yaklaşık bir düzine memurun yanı sıra bir adli tıp çadırı görülebiliyordu. Met Polis Şefi Müfettişi Andy Brittain olay yerinde gazetecilere şunları söyledi: "Bu her ebeveynin en kötü kabusu ve bu sabah acil servis meslektaşlarımızla birlikte yanıt veren memurların kurbanın ölümüyle harap olduğunu biliyorum.

"Bu paylaştığım bir duygu ve Croydon'daki insanların da aynı şekilde hissedeceğini biliyorum. Kurbanın ailesi bilgilendirildi ve düşüncelerimiz inanılmaz derecede zor bir zamanda onlarla birlikte." Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan, kızın ölüm haberinde "kesinlikle kalbi kırıldığını" söyledi.

Tanıklar veya bilgisi olan herkes, 101 referans CAD 1601/27Sep'den alıntı yaparak polisle iletişime geçebilir ve anonim kalmak için 0800 555111 numaralı telefondan veya çevrimiçi olarak Crimestoppers ile iletişime geçebilir.