Açılış konuşmasını Türkçe Eğitim Koordinatörü Dr. Hadra Kübra Erkınay Tamtamış’ın yaptığı etkinlik, Türkçe öğretmenleri Burhan Sönmez, Sevinç Çağlar, Sevimli Yıldız, Melihat Nazım, Duygu Altıntaş, Abdullah İnan’ın konuşmalarıyla devam etti.

Türkçe kursu öğrencileri, çeşitli performanslar sergilediği gecede, Dede Korkut Duası’nı Türkçe ve İngilizce okudular. Öğreciler, ‘Beyaz Kelebekler’ grubu adıyla ‘Hababam Sınıfı’nın nostaljik şarkılarını seslendirip, Yunus Emre’nin şiirlerini okudular.

‘Ben Kimim? Ben Neyim? Ben Neresiyim?’ bilgi yarışmasının yanı sıra, gitar çalınıp Türkçe şarkıların söylendiği gece, deneme yazıları okunması, Türkçe öğrenen öğrenciler tarafından Türk yemekleri ve Türk kahvesi tarifleri verilmesi gibi farklı etkinliklerle devam etti.

Türk mutfağından zengin çeşitlerin olduğu ikram, tüm öğrenciler ve öğretmenlerle hatıra fotoğrafları çekilmesinin ardından gece Türk halk oyunları oynanması ile sonlandı. Türk Kültür Gecesi, dönem sonunda öğrencilerin Türkçe bilgi ve becerilerini sergilemeleri, Türkçe kursu sınav öncesi moral ve motivasyon kazanmaları, sosyalleşmeleri, Türk kültürünü yakından tanımaları için gerçekleştiriliyor.

2009 yılında faaliyetlerine başlayan YEE Londra’nın 53 ülkede 64 kültür merkezi bulunmakta olup 2010 yılında da Londra’daki merkezini açmıştır.