BU bağlamda ‘Ramazan Çadırı Projesi’ başkentin ünlü meydanı Trafalgar Square’de gerçekleştirildi. İftar etkinliğine, farklı milletlerden Müslümanların yanı sıra diğer din ve inançlardan çok sayıda kişi katıldı. İftara yarım saat kala başlayan sağnak yağmur insanların hep birlikte aynı sofraya oturup iftar açmalarını engelledi. Etkinliğe katılanlar arasında Londra Büyükşehir Belediye Başkanı Sadık Khan da yer aldı. İftar programının özel konukları Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Kamu Diplomasisi Dairesi Başkanı Oğuz Güner, Büyükelçilik Müsteşarı Aslı Pakfiliz Kaya, Başkatip Selçuk Gedikli, Türkiye’nin İçişleri Müşaviri Kemal Şahin, İletişim Müşaviri Büşra Aktuna, Londra Yunus Emre Enstitüsü (YEE) Müdürü Dr. Mehmet Karakuş oldu.

İLAHİ DİNLETİSİ YAPILDI
Konuşmalar öncesi Yunus Emre Enstitüsü organizasyonunda ilahi dinletisi yapıldı. Yağmur yağarken daha önceden kurulan platform altında konuşan Belediye Başkanı Khan, açık iftar etkinliğinin 28 günde 10 binden fazla kişiyi bir araya getirdiğini ifade etti, etkinlikte görev yapan gönüllülere teşekkür etti. Khan, “Bu açık iftarların en sevindirici yanı, dinimizi Müslüman olmayanlarla paylaşabilmemizdir. Bu iftarlar nefreti yaymak isteyenlere karşı en iyi panzehirdir. Panzehir barış dinimizdir. Panzehir ekmeği birlikte bölüşmektir. Panzehir, İslam hakkındaki efsanelerin ağzına kilit vurmaktır” dedi. ‘Ramazan Çadırı Projesi’nin kurucusu Omar Salha da, açık iftar etkinliğini organize etmekten düzenlemekten gurur duyduğunu dile getirdi. Salha, ramazanın İngiltere’de yaşayan milyonlarca Müslüman ve dünyanın dört bir yanında Ramazan’ı kutlayan milyonlarca kişi için neden bu kadar önemli olduğunu keşfetmelerini sağlamaktan gurur duyduklarını söyledi.

Londra’da ‘Türkiye’ temalı iftar

YAĞMUR ALTINDA NAMAZ KILINDI
Salha, İngiltere’de Türk kültürünü, müziğini, yemeklerini ve mirasını tanıtan Londra Yunus Emre Enstitüsü’ne teşekkür etti. Salha, konuşmasının devamında şunları söyledi: “En büyük teşekkürü Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’na (Fahrettin Altun’a) iletmek istiyorum, kendileri sizlere güzel incelik olan bir bayram hediyesi gönderdiler. Bu kırmızı çantaların hepsi İletişim Başkanlığı’ndan geldi. Kendisine yürekten teşekkür ediyoruz.” İngiltere’de bu yıl 11’inci yılını kutlayan ‘Ramazan Çadırı Projesi’ kapsamında yürütülen açık iftar programları aracılığıyla, ramazan boyunca halka ücretsiz iftar veriliyor. Dünkü iftar organizasyonunun ana sponsorları arasında Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı da bulunuyor. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın ana sponsorluğunu üstlendiği iftar öncesinde meydanda ezan okundu, Belediye Başkanı Khan’da yağmur altında cemaatle namaz kıldı dua etti.

İskoçya Başbakanı Hamza Yusuf istifa etti İskoçya Başbakanı Hamza Yusuf istifa etti

Londra’da ‘Türkiye’ temalı iftar

Londra’da ‘Türkiye’ temalı iftar

Londra’da ‘Türkiye’ temalı iftar

Londra’da ‘Türkiye’ temalı iftar