Apple, geçtiğimiz saatlerde gerçekleştirdiği lansmna ile en yeni M2 Pro ve M2 Max işlemcilerini duyurdu. Bu işlemcilerden gücünü alan ilk modeller ise MacBook Pro ve Mac mini oldu. Böylece, Mac Pro hariç Apple’ın tüm ürünleri kendi Silicon yongasına geçiş yapmış oldu.

Apple Silicon olarak bilinen işlemcilere geçiş, bir yılı aşkın süredir devam ediyor. Şirket, Haziran 2020’de geçişin yaklaşık iki yıl süreceğini duyurdu ve şimdiye kadar MacBook Air, MacBook Pro, iMac ve Mac mini’yi kendi işlemcilerine geçirdi.

Mac Pro ise şu anda Apple’ın mevcut ürünlerinde Intel işlemci kullanan tek Mac modeli. Mac mini serisi, Kasım 2020’de duyurulan M1 Mac mini ve artık üretilmeyen Intel işlemcili modelden oluşuyordu. Bugün M2 Pro Mac mini’nin duyurulmasıyla, Mac Pro, Apple’ın mevcut ürün serisinde Intel işlemci kullanan tek cihaz haline geldi.

Apple Donanım Başkan Yardımcısı John Ternus, şirketin Mart etkinliğinde yeni bir Apple Silicon Mac Pro’nun geliştirme aşamasında olduğunu söylemişti. Buna ek olarak serideki en üst düzey Apple Silicon Mac, M1 Ultra’dan gücünü alan Mac Studio modeli.

Apple’ın bu yıl Apple Silicon Mac Pro duyurabileceğine dair söylentiler olsa da, yeni modelin ne zaman piyasaya sürüleceği belirsiz. Yeni modelin ayrıca 2019’daki model ile aynı tasarıma sahip olacağı iddia ediliyor.

Mac Pro video düzenleme, 3D animasyon ve müzik prodüksiyonu gibi çeşitli alanlarda profesyoneller tarafından kullanılan güçlü bir iş istasyonudur. Bu modelde Apple Silicon’a geçiş yapılmış olması, önemli performans kazanımları, gelişmiş güç verimliliği ve diğer Apple ürün ve hizmetleriyle daha iyi entegrasyon sağlıyor. (SHIFT DELETE)